izrada veb sajta

Izrada veb sajta: Trend za 2021. godinu, naravno ovo pravilo možemo primeniti i na redizajn.

Kada smo pisali o trendovima za 2020. godinu, nismo imali u vidu dalji tok dešavanja.

U ovoj godini trendovi koji su preovladavali jesu:

  • dark mod ili ti crni režim koji do savršenstva ističe artikle i grafiku na sajtu
  • grafički obrađena fotografija, primesa realne i grafičke kompozicije
  • 3D

Šta se od tada promenilo i šta je najava promene?

Totalno preusmerenje na personalizaciju ili možda neko mešanje sa starim i klasičnim formama.

Izrada veb sajta

Kada se radi o veb izradi sajta, sajt je odavno prestao da bude samo “figura” na internetu. U ovoj godini veb sajt je postao primarni alat poslovanja.

Ako uzmemo u obzir to da je u periodu Korona virusa i celokupnog stanja internet prodaja na teritoriji Evrope skočilla za 173%, onda nam je jasna važnost veb sajta.

Spoj grafike, psihologije u kompoziciji boja, copywriting-a, content marketinga, poziva na akciju, linkova, SEO-a, klučnih reči,… sve je to sajt.

Isti podatak možemo gledati i iz ugla dizajna veb sajta:

  • Više od 70% sajtova na tržišu ima belu pozadinu koja se teško uklopi sa ponudom na tom istom sajtu. Bela pozadina je neutralna i ako nema kontrasta boja nema nekog većeg pomaka u prodaji i zadržavanju na sajtu.

Da, dizajn definitivno prodaje.

Veb sajt koji prodaje

Veb sajt koji prodaje, možete ga platiti puno, a da ne prodate ništa. Možete ga platiti jako malo, a da budete jako uspešni u prodaji.

Razlika je u iskustvu onoga ko radi sajt.

Na internetu su sajtovi iz različitih svera poslovanja. Svaka svera poslovanja ima određenu interesnu grupu.

Ako mi dizajnom prilagodimo vizual vašeg sajta interesnoj grupi onda je uspeh na pomolu.

Jedan period svi su radili sajtove na isti šablon. Prosto niste mogli da uočite razliku koji je čiji sajt. Kao da je sve to nudila ista firma. Boje, slike, vizuali, tekstovi, sve je bilo skoro pa preslikano.

Tržište je bilo prezasićeno, a posetioci sajta su se nasumično odllučivali za kupovinu ili uslugu na nekom sajtu.

Nakon toga pojavili su se kreativniji sajtovi, sajtovi koji su nudili drugačija rešenja. Bili su u potpunosti prilagođeni ljudima koji borave na njima.

I eto tako je nastala personalizacija.

Prve koje su ovo uočile kao potrebu tržišta jesu društvene mreže.

Trend za 2021. godinu

Kada pričamo o trendu, vratićemo se na personalizaciju.

Morate:

  • Istražiti vašu ciljnu grupu. Odrediti starosnu granicu i na osnovu toga prilagoditi dizajn sajta i korisnički interfejs.
  • Koristiti motive i boje vašeg logoa kao osnovne slike i kao osnove boje senki. Na ovaj način gradite i brend i kredibilitet kod posetilaca.
  • Koristitie spoj slika, boja grafike i teksta. Grafika bez dobro urađenog copy-a ili ti teksta, zaista ne znači puno.
  • Kursore i menije u saju, istaknite u bojama koje pozivaju na akciju. Ljudi vole da istražuju sajtove ali ako su monotoni oni tu istu želju gube.
izrada veb sajta trend za 2021. godinu

Postavite se u ulogu kupca i pogledajte iz te sfere vaš sajt. Pva godina je prelomna i doprineće još većem razvoju digitalnog poslovanja. Ovo nam je svima šansa da 2021. godinu dočekamo spremni.

Naravno uvek nas možete pozvati da zajedno dođemo do ideje onoga što vama treba.

Najbitnije je napraviti temelj i osnovu koja se kasnije gradi i nadograđuje. Kada polazimo od temelja, onda moramo prvo da pođemo od ciljne grupe. Kada utvrdimo ciljnu grupu onda možemo da im kroz formu klasike ponudimo inovaciju.

Personalizacija kao rešenje je došla kao potreba, desilo se prezasićenje. Isto kao i u modnim trendovima, dešava se smena modernog i traženog internet identiteta.

Zaključite sami: Trenutni podatak je da više od 70% sajtova na internetu koristi slične slike i grafiku, boje i koncepciju. Mislite li da posetioci sajta onda umeju da razlikuju kompanije i njihove sajtove? Iz ovog razloga neke kompanije jesu uspešnije, izašle su iz ustaljenog šablona i pronašle svoj.

Prvo, “naučite bolje da komunicirate i pismeno i lično. Ta veština može povećati vašu vrednost najmanje za 50%“. – Voren Bafet

Komunikacija vašeg sajta sa klijentima: Neposredna komunikacija sa klijentima je zapravo vaš personalizovan interfejs. Povećajte svoje šanse!

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum