Izrada sajta i SEO: Trend 2021. godina

Izrada sajta i SEO: Trend 2021. godina i nova dešavanja u svetu programiranja, contenta i dizajna.  Iako smo pisali o SEO optimizaciji za 2021. godinu, bitno je uklopiti sve. Mnogi od nas su se pitali šta je to 2020. godina odnela za sobom, a šta je to donela.

Iako nam se činilo da je 2020. godina bila sastavljena od samo tri meseca koji behu produktivni, to zapravo nije tako. Prošla godina nam je pokazala smer i pravac u kom će se buduće tržište kretati. Nije sve bilo tako crno u predhodnoj godini, zapravo bili mi svesni toga ili ne, mnogi su na tržištu prošle godine evoluirali.

Izrada sajta i SEO: Trend 2021. godina

Ono što nam je u 2021. godini prioritet jeste: Kretanje ili aktiva. Pasiva i statika su totalno pase u ovoj godini. Na tržištu se već oseća taj talas energije i poslovne pokretljivosti. Baš upravo na ovaj način funkcionisaće i sajtovi.

Ono što za čim tržište ima potrebu, jeste:

  • Brzina
  • Tačnost
  • Preciznost
  • Deskripcija
  • Inovacija
  • Kreatvnost

Izrada sajta i SEO: Trend 2021. godina

Da li imamo vremena na pretek?

Naravno da ga nemamo. Vreme je jedini resurs koga gubimo bespovratno. Onda ovo moramo iskoristiti. Na koji način? Malo čas smo pomenuli stavke koje tržište ceni, posmatra i konstantno unapređuje. Ovu informacijju možete jako dobro iskoristiti. Pokazaćemo kako.

Brzina Web sajta

U 2021. godini ceni se brzina, pouzdanost i konkretnost. Iskoristite sve prednosti ovoga. Brzo delovanje je zapravo dokaz NE statičnosti. Naravno uz brzinu ide i bolje rangiranje na Googl-u. Googl je sa novim algloritmom uspeo da upotpuni svoju šemu po kojoj promatra sadržaj na sajtovima. Na osnovu pregledanih parametara vaš sajt ili napreduje ili nazaduje.

Copywriting

Copywriting ili pisanje tesktova za sajtove  može slobodno da označava druge tri stavke a to su tačnost, perciznost i deskripcija. Kada plasirate određenu informaciju na sajt, bilo da se radi o online šopu ili, sajtu koji pruža informaciju o vašem radu, vi zapravo granate vaš posao. Virtualni izlog u 2021. godini treba biti u potpunosti i doslovno shvaćen tako.

Imajte na umu da je prodaja i poslovanje preko interneta skočilo za više od 175%  na područiju cele Evrope. Na našoj teritoriji je ovaj procenat veći od 83%. 

Content

Content mu dođe kao menadžer stavki inovacija i kreativnost. Prošla godina pokazala nam je da se razlika ako je kvalitetna jako ceni na tržištu. Imajte na umu da je Amazon prošle godine u najgorem periodu poslovao sa 43% više profita. Ne trebamo pomenuti da je imao i brzinu, preciznost, SEO, … Znači potrebno nam je da razmišljamo izvan kutije.

I naravno potrebno nam je da razmišljamo u dva smera:

  • Kao kupac 
  • Kao prodavac

Osnovno pitanje je zapravo: Da li bi sebi uspeli da prodate svoju uslugu ili proizvod?

Neke stvari ostaće ne promenjene, neke informacije možete dobiti iz našeg ranijeg teksta.

Digitalni šejk: Content marketing

WEB dizajn sajta

Da li kada uređujemo naš prostor vodimo računa o našim pootrebama? Naravno da je odgovor potvrdan.

IZRADA SAJTA I SEO

Onda to isto učinite i za vaš sajt. Kada radite SEO optimizaciju vaše sajta imajte u vidu lokaciju vaše ciljane publike, kupaca ili saradnika. Kada dizajnirate ili redizajnirate vaš sajt imajte u vidu starosnu grupu koja taj isti sajt posmatra kao potencijalnu mogućnost da preko njega kupi, sarađuje ili se informiše.

Trendovi koji sada jesu popularni su minimalistički, kreativni i inovativni. 

Na koji način vi možete ovo iskoristiti?

Napravite kao prvo dobru početnu stranu u nju uložite sav svoj napor i iskreirajte jednu malu oazu koja kroz inovaciju pokazuje vašu spremnost da se posvetite kupcu ili saradniku. Početnu stranu takođe najviše posmatraju i pretraživači, napravite dobar copy i SEO optimizujte je…

Svaka promena je pomak, koji okolini kazuje da se uvek nešto novo dešava kod vas.

I da, ako redovno pišete na vašem sajtu i redovno ga ažurirate, roboti pretraživača će vas više posećivati. Ako vas češće posećuju, vi redovno rastete sa pozicijama. Rast znači veću posećenost sajta, veća posećenost je više posla,… I možemo tako u krug, bitno je samo da se na vreme pomerimo i prestanemo sa statikom.

Za svaku dodatnu informaciju stojimo Vam na raspolaganju. Mi umemo da od statike napravimo modernu klasiku.

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum