Izrada sajta i content developer

Izrada sajta i content developer, ovo je nešto novo. Da, zaista jeste. Content je krenuo kao pomoćnik ili kao šegrt kada govorimo o digitalnom poslovanju. Međutim taj isti učenik na praksi je nadjačao samog učitelja.

Content je postao neizostavan detalj kada govorimo o marketingu, društvenim mrežama i copywriting-u. Međutim sada se pronalazi i u sveri izrade sajtova.

Izrada sajta

Kada smo kod izrade sajta moramo napomenuti preokret koji se dešava na tržištu. Udeo koji sada kupovina preko interneta zauzima na područiju Evrope je veća od 150%. Znači globalno područije rada preko interneta polako ali sigurno dolazii tamo gde mu je mesto.

Imamo brojne primere koji nam kazuju da je budućnost poslovanja, kupovine i socijalizacije na internetu. Nećemo govoriti i osvrtati se na prednosti i mane ovoga. Nama su trenutno bitne činjenice. Činjeniice kazuju da je poslu mesto na internetu.

Ako želimo da radimo na internetu potreban nam je naš prostor. Prostor naš je naš sajt. Kupoprodajni posrednik- njegovo veličanstvo veb sajt.

izrada sajta

Da li je dovoljno samo izraditi sajt? Odgovor je- Ne.

Strategija content developera

Content je simbioza delovanja tržišta, kupaca, trenda  i marketinga. Ako ovo znamo lako ćemo zaključiti… Od kuda content u programerskim vodama?

Današnjica je od njega to zahtevala, biće naš odgovor. Kako?

Danas svaki drugi čovek kupuje preko interneta. Zamislite situaciju da morate da nađete idealnog prodavca za vašu radnju ili idealnog komercijalistu ili posednika. Daćete oglas. Uslovi će biti iskustvo u radu. Ok. Idemo dalje.

Prodavac, trgovac ili posrednik moraju umeti da prodaju. Prodaja nije nametanje. Nametljivost je kratkog roka. Oni moraju umeti da reše problem ljudima koji su vaši klijenti ili kupci.

Ako je njegovo umeće dobro, preporuka će se širiti i uskoro ćete imati prepunu radju ili objekat.

E sada imamo isto to ali u digitalnom obliku.

Napravite vaš sajt po meri vašeg idealnog zaposlenog.

E ovde na scenu stupa: Izrada sajta i content developer.

Strategija digItalnog poslovanja

Online shop ili sajt ume većina da napravi. Međutim kako taj isti sajt prilagoditi tržišnom auditorijumu? Ovo sada već ulazi u psihologiju.

Ako smo dugo na tržištu znamo kako funkcionišu određene grupe kupaca, na osnovu ovoga mi dolazimo do bitnih paramatara. A to su:

 

  • boje na sajtu
  • kursori na sajtu
  • tekstovi na sajtu
  • lokalno ili globalno pozicioniranje
  • ključne reči
  • vizuali i fotografije na sajtu

Ovo sve ima veze sa vašim potrošačkim auditorijumom?

Na primer, vi imate sajt za prodaju aksesoara za kosu. Ovo je zanimljiva tema za kategoriju od 18- 55 godina naravno dame su u pitanju. Po ovome moramo da zainteresujemo dame da kupe kod vas. Kako? Konstrukcijom sajta i informacijama.

Žene vole estetiku, formu i da pročitaju koji savet više o lepoti i zdravlju. Dobro. Na osnovu ova tri parametra mi ciljamo ne samo tržišnu grupu već i ključne reči kroz SEO optimizuaciju, blog i fotografiju,…

Kako napraviti sajt koji ima uspeha kod žena? 

Dajte im ono što one same traže. Reštie njihov problem.I naravno rešite izgled sajta koji je dopadljiv  njihovom oštrom oku.

Primetili ste da sajtovi koji su namenjeni damama imaju puno fotografija i veće kursore, ovo nije tako samo zbog estetike. Žene su vizualnije.

Ako znamo sve ovo, onda nam nije teško da zaključimo kako se content našao među programerima. Ovo je samo jedan korak koji je content načinio, naravno biće još puno koraka.

Mnoge društvene mreže i sajtovi su krenuli putem personalizacije interfejsa. Ovo je zapravo budućnost, personalizovani sajtovi. A gde za ovo naći boljeg saradnika od contenta?

Savet

Najbitnije od svega je da shvatite da celokupan sadržaj na sajtu posmatrate kao celinu. Ako ta celina nudi suštinu, onda ste na pravom mestu da napredujete na internet tržištu. Moderan kupac današnjice online shop i sajt posmatra kao sajber prodavnicu. U svakoj uspešnoj radnji imamo ljubaznog prodavca i fino raspoređene artikle. Na isti način i vi posmatrajte. Opisom usluga ili proizvoda vi zapravo vašem intenret prodavcu na sajtu darujete mogućnost govora. A reč i sami znamo, gvozdena vrata otvara.

Ako imate neku nedoumicu slobodno nas kontaktirajte, mi smo tu na raspolaganju.

 

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum