Izrada online shop-a, prodaja i pozicija

Izrada online shop-a, prodaja i pozicija: Tri stavke koje idu uvek zajedno. Izrada online shop-a nije samo proces koji se uradi da izgleda lepo i da se artikli postave na njemu. Izrada online internet radnje je danas mnogo više od toga.

Izrada online shop-a

izrada sajta

Bilo da imate web sajt ili ga tek trebate raditi, online radnja ako se bavite prodajom je nešto neophodno. Naravno ako imate već postojeći web sajt onda samo treba dodati online shop.

U današnje vreme izazov je imati online shop, pogotovo ako ste uvoznik određene robe.

Danas se cene menjaju na gotovo dnevnom nivou, lager nikada nije siguran sa robom i zalihama zbog kašnjenja robe iz uvoza. Sa ovakvim problemima se redovno susrećemo zajedno sa našim klijentima. Iz tog razloga pronašli smo rešenje da olakšamo rad i skratimo sam proces unosa artikla, korekrciju satanja na lageru, promene cena.

U mogućnosti smo da ponudimo automatska i poluautomatska rešenja koja rad na online shop-u umeju da skrate više od 50%. Više o tome možete pročitati u ovom linku:

Multifunkcionalni online shop

 

Multifunkcionalni online shop

Izrada online shop-a, prodaja i pozicija

Online shop u zavisnosti od konkurencije je lako i teško pozicionirati. Međutim ako posmatrate sav posao kao strateški manevar onda se lako dođe do rešenja i pozicije samog online shop-a.

Online shop u današnje vreme ne treba da ima samo ključne reči, jasno vam je da su brojna ažuriranja google-a dovele do toga da algloritmi beleže najviše korisničko iskustvo. Na osnovu toga i rangiranju. Ne možete praviti online shop u današnje vreme ako se prvo ne pozabavite:

  • ciljnom populacijom
  • psihologijom
  • marketingom

Ako ste sve ove tri stavke ispoštovali, dolazimo do vašeg utroška vremena. Korelacija: knjigovođstveni- program sajt, magacin- lager- sajt, cene- kalkulacija- program- sajt… Još da na sve to dodamo i unos novih artikala i imate svakodnavno posao od po minimum 6 radnih sati. A gde su ostale stavke koje trebate raditi?

Iz ovog razloga nije dovoljno samo izraditi online shop, već i osposobiti ga da bude totalno samoodrživ. Ako vi imate takav online shop, možete se posvetiti marketingu, prodaji ili pronalaskom novih artikala za vaš prodajni deo.

Izrada online shop-a i pozicija

Ako istražite vaše konkurentne onda znate slabu tačku. Ako istažite svoje klijente onda znate šta vam je činiti. Ovde ključnu ulogu igra analitika tržišta. Bilo da već imate prodaju online ili je tek radite da bi ste imali ikakav napredak morate se posvetiti analitici.

analitika tržišta

Prediktivni marketing je budućnost intenret poslovanja. Prediktivni marketing je sposobnost pozicioniranja i predviđanja. Shvatite da SEO optimizacija više nije puko kucanje ključnih reči, danas je celokupno poslovanje na internetu zaista mnogo, mnogo više od toga.

Izrada online shop-a i prodaja

Prodaja preko intenreta je usko povezana za lokal i global SEO. SEO rekli smo nije više ključna reč, već je to opisna forma koja se rangira po zadovoljavajućem korisničkom iskustvu. Znači pored dobrog contenta, potrebna vam je i dobro osmišljena dizajnerska forma.

content marketing

Dizajn samog onlone shop-a treba da omogući korisniku:

  • brzu mogućnost pronalaska željenog artikla
  • brzo narućivanje
  • bez preteranih opcija i registracija
  • kartično plaćanje
  • dobru vidljivost preko mobilnih uređaja

Imajte na umu da se više od 68%  kupovine online obavlja preko telefona. Dok za pojedina poslovanja taj procenat ide i preko 75%, kao na primer hrana,.. Iz tog razloga vam je više nego potreban responsiv dizajn sajta i samog online shop-a.

Zaključnak:

Ako idete u korak sa vremenom onda postavite temelje na pravi način. Digitalizacija može značiti pravi napredak u bilo kom poslu. Međutim isto tako može značiti i glavobolju ako se ne prilagodimo na pravi način i u vreme kada je to potrebno. Tako da ako poslujete na internetu morate biti spremni na prilagođavanje.

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum