koliko ste prisutni u pretrazi

Koliko ste prisutni u pretrazi? Ako poslujete online ovo pitanje vam je u glavi 24/7. Još ako imate online shop, ovo pitanje je direktno povezano sa tim koliko prodaje imate na dnevnom nivou.

Koliko ste prisutni u pretrazi?

Većina ljudi koji posluju online trenutno se susreću sa:

  • promenjenim algloritmima
  • povećanom cenom reklame
  • konkurencijom koja želi isto što i oni

Trenutno je na nekim društvenim mrežama totalno izmenjen koncept reklamiranja. Naravno i sama cena reklame više nije ista. Ono što mnogima treba biti jasno da nije svako poslovanje za reklamu na društvenim mrežama  (o ovome drugi put). Naravno kada kažemo društvene mreže mislimo na instagram i facebook, dok za youtube trebate imati dobar video, muziku i zanimljiv content. Youtube je još uvek sasvim korektan saradnik za reklamiranje proizvoda, usluga i uopšte online shop-a.

content marketing

Content je pola prodaje. Ako imate dobar sadržaj, vi pretrazi dajete dovoljnu količinu informacija na inovativan način. Isto tako algloritmi sada očitavaju i korisničko iskustvo. Ovim vi dobijate pola od potrebnog. Ne zaboravite sadržaj koji je autentičan, videćete rezultate jako brzo.

Pretraga po ključnim rečima

Ako ste za neku ključnu reč na prvoj strani pretraživača, vama je onda reklama suvišna. Reklamu ćete koristiti kao pomoćni alat za akcije ili rasprodaju lagera. Kao što smo već rekli reklame na društvenim mrežama više nisu kao nekad. Zbog dešavanja na tržištu i google ads reklame za isti novac ne daju ono što su davale. Ostaje vam organik pozicioniranje, koje je zaista bolje, dugoročnije i daje vam bolju interakciju sa potencijalni kupcima ili klijentima.

SEO optimizacija za sajt je neophodni alat koji će omogućiti vašem sajtu bolju vidljivost onima koji traže ono što vi nudite.

Da bi ste znali kako da krenete u proces pozicioniranja trebate oslušnuti šta tržište želi. Znači dobro osmotrite analitiku vašeg sajta. Šta kupci ili klijenti najčešće pretražuju na vašem sajtu? Ako imate tu informaciju onda se pozabavite analitikom tržišta koja je vezana za vaš deo poslovanja. Kada imate i to onda proverite konkurenciju i pogledajte sve njihove slabe tačke.

Ako ste to sve rešili onda možete krenuti u proces pozicioniranja.

pisanje teksotva za sajtove

Kako pozicionirate sajt?

Sajt nije pozicioniran tj spreman za pozicioniranje kada se uradi SEO. Morate shvatiti da je pozicioniranje proces, ne može biti sve rešeno implementacijom linkova, ključnih reči i par alt naslova na slikama.

Pozicioniranje sajta je proces. Ovaj proces ima rezultata kada odradite SEO, krenite u pisanje tekstova, rad na videima koji su povezani sa sajtom. Dobar copywriting tekst je pun ključnih reči, izraza, opisnih grupa i tagova, ovakav tekst pravi prodajni levak, klaster i favorizuje određenu ključnu reč.

Ovakav način opisa sa primesom dobrog contenta možete iskoristiti i u opisu artikala vaših. Čak šta više kada opišete artikal onako kako kupac želi vi ste njemu artikal ili uslugu dočarali. Digitalni izlog je vaš sajt, morate na izglo staviti i ono što možda mislite da vam ne treba. Morate razmišljati kao digitalni prodavac, digitalni vodič ili digitalni menadžer prodaje. Tek kada shvatite zašto je opis i tekst toliko važan, shvatićete kako sve funkcioniše. I videćete promene koje do sada niste videli, i naravno manje para na reklamu ćete trošiti.

Ako vam je potrebna pomoć oko pozicioniranja, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo analizirati vaše mogućnosti ali i vaše nedostatke, na osnovu tih parametara krenućemo u pozicioniranje vašeg sajta.

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum