Kada je vreme za redizajn web sajta?

Kada je vreme za redizajn web sajta? Da li postoji neki idealni „tajming“ za redizajn sajta? Kako vi da znate kada trebate osvežiti vaš sajt, vi se bavite svojim poslom i ne znate da procenite. Vi imate web sajt ali vidite da nešto baš i ne funkcioniše, počinjete misliti da vam je potrebno osveženje na sajtu.

Kada je vreme za redizajn web sajta?

Hajde da krenemo od početka. Ako imate web sajt znate dobro da pratite analitiku. Pogotovo ako je vaš sajt prodajni, onda znate koliko je važno pratiti analitiku, analitičke podatke i broj poseta na dnevnom nivou. Ovi svi parametri vam ukazuju koliko su potencijani korisnici vaših usluga ili proizvoda zainteresovani za ono što nudite.

Dok proveravate bilans analitike vidite da broj poseta opada, a opalo je i zadržavanje na vašem sajtu. Ovo znači da ne samo da vam opada prodaja već vam opada i rejting sajta.

Redizajn sajta i analitika

Odlučujete da vidite šta radi vaša konkurencija i shvatate da su oni „nešto radili“ na svojim sajtovima. Ovo je prvi dokaz zašto su posete kod vas na sajtu pale, konkurentni su se pozabavili svojim sajtovima i sada su korak ispred vas.

izrada sajta

Moderan web sajt

Do pre pet godina nije se ovoliko napredovalo i poslovalo na internetu. Do pre deset godina sajt vam je bio dovoljan da krenete u rad preko interneta. Do pre desetak godina SEO optimizacija je bila toliko jednostavnija u odnosu na ovu danas, da je to ogromna razlika.

Današnje poslovanje se susreće sa ChatGPT, modernim robotima pretrage, algloritmima, naprednom SEO optimizacijom, vizualima koji su realistični, copywritingom, contentom…

Ako želite dobro poslovanje na internetu morate ići u korak sa vremenom. Vreme u kojem smo danas kaže: Najviše se vrednuje korisničko iskustvo. Na osnovu ovoga vi dobijate i nezanemarljive poene kada je u pitanju rangiranje sajta ali i kada je u pitanju kupovina preko vašeg sajta.

 

SEO optiimizacija i izrada sajta za salone lepote
 

Korisničko iskustvo kao premium kategorija

Sajt vam mora biti responsiv. Sajt mora imati dobro prilagođen meni koji ne zauzima više od 80% mobilnog ekrana. Takođe brzina učitavanja sajta mora biti na optimalnom nivou. Vodite računa o http protokolima, SSL, tesktovima pravno/tehničke kategorije… Ovo je sve korisničko iskustvo…

Međutim korisničko iskustvo je i dostupna laka kupovina, kursor meni, dugmići na sajtu raspoređeni kako treba. Informativa pomoću bloga na sajtu- ovo uzmite kao neophodnost. Blogovi su najbolji saveznici u građenju korisničkog iskustva. 

Kako da znate da vam je potreban redizajn sajta?

Pogledajte konkurente i sasvim obejktivno sagledajte situaciju. Da li vaš sajt nudi neku upečatljivost? Da li je dizajn sajta moderan? Verovali ili ne 73% kupaca na internetu se žali na loše uslove kupovine tj na loše korisničko iskustvo. Isto tako više od 50% ljudi smatra da loša preglednost sajta jeste i loša organizacija u toj firmi. Tako da ako tako misle onda misle da niste adekvatni ponuđač i negde drugde će zatražiti ponudu ili kupovinu. 

U modernom tehnološkom svetu, sve se odvija na brzu brzinu, ono što vi možete da uradite jeste da uvek budete konkurentni. Ako možemo da vam pomognemo, biće nam izuzetno drago. Ostanimo u kontaktu.

Slični

Ostavite komentar

© Spectrum 2019/2023

Powered by Eterijum