izraditi sajt da prodaje

Pozicioniranje artikala i nije tako teško ili možda grešimo? Tržište je možda na internetu postalo surovo, ali gde ima puno ponude ima i potražnje to je zakon tržišta.

Pozicioniranje artikala

seo optimizacija web sajta

Imate određeni artikal i želite da ga plasirate na internet tržište. Isto tako konkurencija za iste ili slične artikle je velika. Mnogi konkurentni su stariji od vas na intenret tržištu i njihovi online shopovi rade mnogo duže nego vaš. Ovo je problem pošto pozicioniranje nije baš tako jednostavno kao ranije. Međutim ništa nije nemoguće.

 

Kako pozicionirate artikal?
  1. Pravite strategiju za ključnu reč
  2. Vodite računa o algloritmima, znate da je sada najvažniji content i korisničko iskustvo
  3. Vodite računa o alternativnim ključnim rečima, zato što znate da su mnogi već koristili SEO strategiju upoređivanja i već je odavno postala dosadna

Strategija za ključnu reč

 

Kada radite strategiju za ključne reči ne zaboravite da uz sve alate koristite prediktivnu analitiku. Prediktivna analitika  postala je alat broj jedan kada je u pitanju marketing, dizajn veb sajta i sama prodaja. Kako je sada u ponudi ChatGpt imajte u vidu da ne znate čime raspolaže vaša konkurencija. Najvažnije oružije u radiu je sada sama PREDIKCIJA.

Kada pravite strategiju za ključnu reč takođe trebate imati na umu da budete što širi u ciljanju te reči i da više posmatrate reči kao korisnik. Kako će korisnik doći do vas.

Ne zanemarite opcije kao što su klasteri, pozivi na akciju i prodajni levak. 

Algloritmi i pozicioniranje sajta

Kada smo kod algloritma pisali smo već o MUM i Bert algloritmu. Sada idemo korak dalje: WEB CORE WITALS je ažuriran i to ste čuli verovatno. Međutim šta god radili i kakvu god strategiju primenili imajte u vidu da korisničko iskustvo sada jeste primaran poziv robotima pretrage da posete vaš sajt.

Blogovi, ocenjivanje, pozivi na akciju ponovo sve su to vodiči za dobar korisnički ugođaj. Isto tako sam dizajn sajta i raspored, veličina fonta i dugmadi takođe sada upada u ovu kategoriju korisničkog iskustva. Ako ste ispunili i ovaj uslov onda možemo da pređemo na poslednju stavku pred kotiranje artikla ili artikala.

Alternativne ključne reči

 

Ključne reči su sada meta mnogih u prodaji. Međutim teško se rangirati za reč neku ako je deset ispred vas. Na scenu stupa alternativa.

Mnogi su do pre godinu dana radili stranice gde se uporešuju cene i artikli i to je davalo nekog rezultata. Međutim to je sada dosadno i „fora“ je već izlizana. Pošto je tržište izdegustiralo temu upoređivanja, to više nikome nije interesantno i tržište nema koristi od toga, samim tim nema klikova, a naravno nema ni rejtinga.

Alternativne ključne reči su sada strategija koja vam daje mogućnost da brže dođete do ciljne ključne reči.

Dajte ljudima mogućnost da kroz alternativnu ključnu reč dobiju informaciju o vašem artiklu ili proizvodima. Kako i na koji način? 

Dajte informaciju o tome zašto je vaš artikal dobar i uporedite ga sa nečim na tržištu. Na primer; Krema bananica VS naš artikal… Na ovaj način vi možete da date informaciju na jedan nesvakidašnji način, a u isto vreme kotirate sajt i dajete mu dosta ključnih reči.

SEO strategija

Kada krenete u SEO optimizaciju artikala, morate imati na umu da vi artikal iznostie na tržište kao na pijačnu tezgu. Znači jačina tj pozicija artikla biće taman tolika koliko ste vi resursa uložili u to. Šta mu dođu to resursi? Ključne reči, alternativne ključne reči, opisni pasusi koji gađaju centralnu ključnu reč. Content i copy sadržaj vezani za artikal.

I ako već želite dobro korisničko iskustvo koje se vezuje za taj artikal budite široke ruke i opištite potencijalnim kupcima sve benefite. Isto tako dajte ima sve pojedinosti vezane za taj artikal. Na ovaj način vi nećete omanuti i jako brzo ćete biti gde trebate da budete.

Ako vam je potrebna pomoć ili SEO optimizacija vašeg artikla ili artikala, kontaktirajte nas. Mi smo mnoge klijente već doveli na poziciju koja im priliči.

 

 

Slični

Ostavite komentar

© Spectrum 2019/2023

Powered by Eterijum