Vlasnicima online shop-ova predhodne godine dešavalo se da izgube kontakt sa potencijalnim klijentima. Njihova kriva na analitici je bila sve samo ne blagonaklona. Mnogi su mislili da je interes tržišta utihuo ili gotovo nestao. Međutim ako ste trgovac znate: Dok ima robe ima i kupaca… Nije problem samo u potražnji tržišta, već i u ponudi… Međutim kada kažemo ponuda ne mislimo na tipičnu ponudu, već poboljšanu verziju…

Bolji rezultati pretrage jednako učinak

Optimizovani algoloritmi za pretragu doneli su bolje rezultate pretrage i mnogo bolje korisničko iskustvo. Ko je našem vlasniku online shop-a rekao da mora da poradi na “doživljaju” i korisničkom iskustvu? Da li je upošte neko uzeo u obzir korisničko iskustvo kao glavni adut za poziciju?
SEO je sada sve samo ne jedna ključna reč. Prošlo je vreme kada smo mogli da se “provlačimo” na učestalost kucanja ključne reči.
Za bolju prodaju kriva je POVOLJŠANA VERZIJA SEO-a

Nova prediktivna era i SEO optimizacija

Poboljšanje semantičkih mogućnosti, odvelo je pretraživače na viši stupanj. Pretraga danas ume da razume nameru upita! Pre se jednostavno identifikovala ključna reč, na taj način se nije postizalo željeno. Danas semantička pretraga identifikuje gotovo sve( sinonimi, srodni termini, pa čak i sam koncept koji se pretražuje). Na ovakav način više nego ikada je potreban dobar sadržaj tj dobar opis proizvoda, kategorije ili opcije.
Pretraživači, posebno Google, u velikoj meri se oslanjaju na mašinsko učenje (ML) da preciziraju svoje rezultate pretrage i bolje razumeju upite za pretragu. Na primer, RankBrain, ML alatka koju je Google predstavio 2015. godine, omogućava pretraživaču da tumači upite koji su dvosmisleni ili imaju više značenja i da ih uporedi sa najrelevantnijim rezultatima pretrage.
seo optimizacija sajta i korisničko iskustvo

Za bolju prodaju kriva je POBOLJŠANA VERZIJA SEO-a

Sa integracijom veštačke inteligencije, Google-ovi algoritmi za pretragu se neprestano razvijaju, učeći iz novih podataka, interakcija korisnika i povratnih informacija radi poboljšanja. Ova stalna evolucija osigurava da je pretraživač uvek u skladu sa promenljivim sadržajem, ponašanjem korisnika i trendovima.

Moderan SEO nije više klasika

Ranije smo imali situacije da pretraživači zavise od ključnih reči. Znači ključna reč na sajtu i onda se identifikuje kada se kuca upit. Međutim sada je ključna reč može biti čitava rečenica ili deo teksta koji ima dobar smisao i odnosi se na baš tu ključnu reč. Novi algloritmi omogućavaju pretraživačima da bolje analiziraju sadržaj, 
Kvalitetan sadržaj je bolji rang i bolja prodaja. Šta je kvalitetan sadržaj? Kvalitetan sadržaj se sastoji od konteksta, relevantnosti, pristupa samoj temi, sinonima, dobrih podnaslova koji se odnose na ključnu reč,… I sve ovo je bolji rang? Apsolutno- da!
Za bolju prodaju kriva je POBOLJŠANA VERZIJA SEO-a, bez nje ne ulazite u igru. Moderna tehnologija nam je omogućila brz razvoj i još brži način da dođemo do sadržaja. Međutim da li ste znali da sadržaj generisan putem veštačke inteligencije preti da postane jednoličan? Veštačka inteligencija nema smasao za kretivnost i može kontantno davati ista rešenjua. Šta ćemo kada se internet zasiti istih opisa? Da li smo ona u nedostatku ili zaostatku? Ono što bitno jeste da shvatite da je bitno uložiti u pravi sadržaj!

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum