Content marketing/ Content je KRALJ

Sigurno ste čuli ovaj izraz da je content- kralj. Da li je zaista content toliko moćan? Da, zaista je više nego moćan. Content je spoj svega onoga što možete zamisliti u radu preko interneta. Content je spoj dobre subliminal reklame, brenda i sadržaja.

Dobar sadržaj se pamti, subliminalne poruke su utisnju u podsvest i stvara se brend. Ovo je tako jednostavno objašnjenje koje je zapravo definicija samog contenta.

Da li se može content svuda primeniti?

Naravno, content marketing je tamo i gde mislite da ga nema. Spoj vizuala i kratke poruke, grafičkog stila i pop arta,… Content je sve ono što podsvesno primetite, a svesno zanemarite.

Ako ste se pitali da li je lako napraviti ovako dobar spoj? Za dobru tržišnu priču potrebno vam je iskustvo, kreativnost i sposobnost da vidite ono što ostali ne mogu. Na ovaj način se stvara dobar brend i content koji se pamti.

Content marketing je zapravo spoj i grupisanje svega dobrog na jednom mestu.

Tako da ako ste se zapitali: Da li vašem poslu može pomoći, content? Odgovor je potvrdan. Content je toliko postao bitan da se više i ne razmišlja da li je potreban, već dolazi kao sastavni deo ponude.

content marketing

Proverite zašto je- CONTENT KRALJ!

Dobrar CONTENT daleko se čuje

Content je sadržaj koji objedinjuje sve neophodne stavke. Ako se pitate koji je recept za dobar content, onda kombinujte marketing, copy i prodajne veštine. Content je taj koji sadrži u isto vreme ključne reči, prodajni levak ali i poziv na akciju. Content sadžraj je postao sastavni deo tekstova, postova ali i develop sektora. Razlog za toliki njegov uspeh leži u jednoj rečenici: Sve je tako dobro upakovano! Mi dobro pakujemo sadržaj i isporučujemo ga kranjim korisnicima na dobar način.

Content sadržaj

Content sadržaj je namenjen svim vrstama sajta. “Story teling” nije samo ispričajte svoju priču, već je to i način da se nametnete na tržištu. Vaša priča može da se gradi u obliku bloga ili info dela sajta, ali svakako je to deo koji se filtrira kroz dobar content. Ako nemate ideju kako de se predstavite ili da napravite dobru priču koja u isto vreme daje korisnu informaciju, nudi, potražuje i prodaje, obratite se nama.

Content kao sastavni deo marketinga

Marketing nije više isti. Sama činjenica da je marketing u samo pet godina dobio razne evolutivne etape, govori mnogo o njegovoj transformaciji. Ako želite da uradite par marketinških poteza koji omogućavaju vašoj kompaniji bolju prodaju, plasman ili zastupljenost na tržištu, onda se morate fokusirati na sadržaj. Sadržaj tj content je ono što vašu virtualnu radnju ili izlog izdvaja od drugih. Isto tako ne zaboravite da sadržaj čine i slike i reči, slike imaju opise, dok reči imaju ključni sadržaj. Tako da kroz dobar content dolazite i do SEO optimizacije.

Kvalitet se po Contentu poznaje

Sadržaj se ne piše za dva sata ili manje. Sadržaj je dobro osmišljena priča, podpomognuta analitikom i dobrim SEO alatom. Dok se kreira sadržaj za sajt unosi se određena doza emocija, ulaže se trud i vreme. Ako se uloži napor, trud i vreme onda proporcionalno tome uspeh ne može da izostane. Vreme kao resurs je važno i treba ga ceniti, isto tako ako taj resurs uložite u nešto vredno onda će se to isplatiti.

Radnja se po sadržaju poznaje

Ako imate online shop, posmatrajte ga kao izlog neke radnje ili butika. U realnom svetu izlog je taj koji nam privuče pažnju i mi uđemo u tu radnju ili butik. Ako želite isti efekat kao i u fizičkom svetu, onda vaša online trgovina mora imati sadržaj koji se menja. Sadržaj koji se menja i dodoaje ključne rečki vašem online shop-u ili sajtu je blog. Dobro uložen novac je dugoročna investicija. Tako da nemojte zanemariti stvari koje vam dugoročno mogu obezbediti rad na duge staze.

Mogu li postojeći sajt “obogatiti” dobrim sadržajem?

Postojeći sajt uvek morate puniti sadržajem, na taj način nudite sveže informacije ali i SEO optimizujete sajt. Nije bitno da li se sadžraj radi za blog, opis artikala ili naslovnu stranu, kada krenete u rad i osveženje sajta videćete pomak. Roboti pozicioniraju i obilaze sajt onoliko redovno koliko vi često ubacujete sadržaj u taj sajt. Tako da je naša preporuka da barem jednom nedeljno ubacite nešto novo. Ako vam je potrebno da za određenu ključnu reč dospete na određenu poziciju sadržaj je obavezan i radi se planski. 
 
Uvek nas možete kontaktirati i zatržaiti ponudu ili savet. 

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum