SEO optimizacija sajta

Da li je SEO bitan? Odgovorićemo vam pitanjem: Da li vam je navigacija bitna ako krenete na put na koji nikada pre niste bili?

Koji su to faktori koji utiču na ranking sajta:

1. Vreme zadržavanja

2. Brzina stranice

3. Responsiv dizajn sajta

4. Datum indeksa

5. Nedavni podaci

SEO optimizacija i ključne reči

Ličnost kupaca je efikasan način da se ciljaju posetioci na web sajt. Tako što koristeći njihovo ponašanje pri kupovini, demografiju i psihografiju koristimo u slaganju ključnih reči i drugih parametara. Bez ovog uvida, mogli biste da proizvodite gramatički ispravan i tačan sadržaj na koji će malo ljudi kliknuti jer im ne govori na ličnom nivou.

Sprovedite istraživanje ključnih reči

Kada znate svoju ciljnu publiku, vreme je da saznate koji sadržaj vaši čitaoci žele da konzumiraju. Istraživanje ključnih reči može biti težak zadatak ako ne počnete sa strategijom. Stoga preporučujem da počnete sa temama koje će vaš blog pokrivati, a zatim proširite ili suzite svoj obim odatle.

Dodajte vizuelne elemente

Pretraživači kao što je Google vrednuju vizuelne elemente za određene ključne reči. Slike i video snimci su među najčešćim vizuelnim elementima koji se pojavljuju na stranici rezultata pretraživača. Da biste postigli željeno mesto u paketu slika ili video isečak, poželećete da budete kreativni i koristite grafički dizajn, koristite originalne fotografije i video zapise i dodate opisni alternativni tekst svakom vizuelnom elementu.

Alternativni tekst je glavni faktor koji određuje da li će se vaša slika ili video pojaviti u SERP-u i koliko će se pojaviti. Alternativni tekst je takođe važan za čitače ekrana tako da osobe sa oštećenim vidom imaju pozitivno iskustvo konzumiranja sadržaja na vašem sajtu.

Napišite privlačan naslov

Naslov vašeg je prvi element koji će čitalac videti kada naiđe na vaš članak ili opis artikla i u velikoj meri utiče na to da li će neko kliknuti na njega ili će nastaviti dalje. Privlačan naslov koristi podatke, postavlja pitanje ili vodi sa radoznalošću da izazove interesovanje.

Ako vam je potreban tim koji radi svoj posao temeljno možete nas kontaktirati i rado ćemo dati ponudu.

Podelite

Tags

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum