SEO optimizacija sajta

Seo optimizacija sajta ili- Da li je SEO bitan? Odgovorićemo vam pitanjem: Da li vam je navigacija bitna ako krenete na put na koji nikada pre niste bili?

Koji su to faktori koji utiču na ranking sajta:

1. Vreme zadržavanja

2. Brzina stranice

3. Responsiv dizajn sajta

4. Datum indeksa

5. Nedavni podaci

SEO optimizacija i ključne reči

Ličnost kupaca je efikasan način da se ciljaju posetioci na web sajt. Tako što koristeći njihovo ponašanje pri kupovini, demografiju i psihografiju koristimo u slaganju ključnih reči i drugih parametara. Bez ovog uvida, mogli biste da proizvodite gramatički ispravan i tačan sadržaj na koji će malo ljudi kliknuti jer im ne govori na ličnom nivou.

Sprovedite istraživanje ključnih reči

Kada znate svoju ciljnu publiku, vreme je da saznate koji sadržaj vaši čitaoci žele da konzumiraju. Istraživanje ključnih reči može biti težak zadatak ako ne počnete sa strategijom. Stoga preporučujem da počnete sa temama koje će vaš blog pokrivati, a zatim proširite ili suzite svoj obim odatle.

Dodajte vizuelne elemente

Pretraživači kao što je Google vrednuju vizuelne elemente za određene ključne reči. Slike i video snimci su među najčešćim vizuelnim elementima koji se pojavljuju na stranici rezultata pretraživača. Da biste postigli željeno mesto u paketu slika ili video isečak, poželećete da budete kreativni i koristite grafički dizajn, koristite originalne fotografije i video zapise i dodate opisni alternativni tekst svakom vizuelnom elementu.

Alternativni tekst je glavni faktor koji određuje da li će se vaša slika ili video pojaviti u SERP-u i koliko će se pojaviti. Alternativni tekst je takođe važan za čitače ekrana tako da osobe sa oštećenim vidom imaju pozitivno iskustvo konzumiranja sadržaja na vašem sajtu.

Napišite privlačan naslov

Naslov vašeg je prvi element koji će čitalac videti kada naiđe na vaš članak ili opis artikla i u velikoj meri utiče na to da li će neko kliknuti na njega ili će nastaviti dalje. Privlačan naslov koristi podatke, postavlja pitanje ili vodi sa radoznalošću da izazove interesovanje.

Ako vam je potreban tim koji radi svoj posao temeljno možete nas kontaktirati i rado ćemo dati ponudu.

SEO optimizacija vodič u REALNI SEO

SEO optimizacija sajta: Granica između lokalnog i globalnog SEO-a

SEO optimizacija sajta

SEO sajta je složen proces koji se postepeno gradi i spada u logističku i stratešku radnju. SEO optimizacija sajta na početku rada sajta može biti jedna, dok se nakon par meseci ne uvidi realno stanje i potreba tržišta. Za dobru SEO optimizaciju sajta potreban vam je dobar uvid u rad konkurenata, dobra prediktivna analitika i još bolji alati. Kako je SEO skup opisnih i ključnih reči, SEO se dobro kombinuje uz content i copywriting.

Imam sajt nema ga na pretrazi

Veliki broj klijenata nam dolazi sa rečenicom: „Mog sajta nema u pretrazi“. Ako imate sajt, a nema ga na pretrazi onda je to isto kao i da nemate sajt. Reklame su postale skupe i neodrživo je da imate konstantnu reklamu. Reklama ne znači organski saobraćaj na sajtu, najbolji u svojim poslovanjima najbolje prodaje pružaju putem organskog saobraćaja. Tako da ako želite zastupljenost vašeg sajta na pretrazi, onda je pravo vreme da krenemo u SEO optimizaciju vašeg sajta.

Ključne reči koje su potrebne

Na tržištu postoje sajtovi koji drže rejting i imaju neku istoriju postojanja na internetu. Međutim ako dobro napravite strategiju, vi možete za određenu ključnu reč da se nametnete i dospete ispred njih. Najbolje rešenje za ovaj deo rada je pravljenje klastera i dospevanje na željenu poziciju preko „slabije“ ključne reči. Na ovakav način smo mnoge naše klijente doveli tamo gde su trebali biti, pošto proporcionalno trudu, uspeh ne izostaje.

Koje su ključne reči dobre za moj online shop?

Ako imate mešoviti sajt i ponudu na njemu, onda je velika količina ključnih reči u igri. Ovo nije mana, ovo je više nego dobra pozicija. Ako se radi SEO optimizacija online shop-a onda ćemo kroz opis artikala doći do željene pozicije za ciljanu reč i ciljan artikal. Ne zaboravite sada da je BERT algloritam dosta izmenio način SEO-a. Tako da opisni pasusi i deskriptivni elementi koji opisuju ciljnu ključnu reč igraju važnu ulogu.

SEO optimizacija i analitika sajta

Analiza sajta nam je kao putokaz, vodič i rešenje. Iz meseca u mesec i pre toga iz nedelje u nedelju prati se situacija. Na osnovu procene i uvida analitike prave se određene izmene, dopune i klasteri. Prava i dobra SEO optimizacija sajta mora i podrazumva vreme. SEO više nije isti kao pre pet godina, konkurencija je sve veća i sve je teže doći na mesto gde se uzima deo kolača sa tržišta. Ako radimo posvećeno, ciljano i sa izveštajima koji nam pomažu, uspeh ne izostaje.

Da li mogu biti na prvoj strani na google-u? 

SEO optimizacija nije plaćena reklama koja daje instant rezultat. Isto tako SEO optimizacija daje dugoročne benefite. Ako želite određenu poziciju, onda trebate pažljivo osmisliti način na koji ćete dospeti tamo gde želite. Ne postoji jednoročno rešenje za ovo, pogotovo ako znamo da se google non-stop usavršava i nudi izmene koje poboljšavaju davanje odgovora na odrđen upit. Ako želite mesto na pretrazi, onda morate pratiti sva ažuriranja google-a i prema njima usklađivati vaš sajt. Naravno SEO optimizacija je ključ, zatim idu blogovi, info tekstovi i nezaobilazni testomonijali koji daju doprinos korisničkom iskustvu koje je sada primarni sastav pozicioniranja.
 
Ako vam je potrebna SEO optimizacija sajta, mi stojimo na raspolaganju.

© Spectrum 2019/2023

Powered by Eterijum