Online dostava hrane i web sajt: Koliko vaš sajt utiče na broj porudžbina? Ako pogledamo statistiku možemo reći- Dosta. Šta je zapravo važno? Važna je brzina, kvalitet i konstantna prisutnost. Kako bi izgradili “ime” tj brend, vi morate da se nametnete na tržištu tj pretrazi. Kako? Tako što ulažete kao prvo u lokal SEO.

Online dostava hrane i web sajt

  • Predviđa se da će prihod na tržištu onlajn dostave hrane dostići 1,22 milijardi USD u 2024.
  • Očekuje se da će pokazati složenu godišnju stopu rasta od 10,06%, što će rezultirati projektovanim obimom tržišta od 1,79 milijardi do 2028.
  • Na tržištu dostave namirnica, očekuje se rast prihoda od 20,3% u 2025. godini.
  • Predviđa se da će tržišni obim isporuke namirnica iznositi 0,79 milijardi dolara u 2024.
  • Ono što je potrebno ispratiti kako bi bili konkurentni na tržištu dostave jesu inovacije. Inovacije koje su došle jesu put do pravog i stalnog korisnika. Ako pratite promene, onda znate da postoji deo koji vas kotira po korisničkom iskustvu(recenzije, opisi po paramterima, deljenje informacija). Isto tako ako želite biti konkurentni ne zaobilazite lokal SEO, dobar dizajn sajta za mobilne uređaje i nezaobilazne TRIGER boje. Prosečan korisnik skupu robu i dalje naručuje preko računara, dok hranu najviše preko telefona. 

online dostava i web sajt

Dostava hrane i predviđene brojke

Predviđa se da će prosečan prihod po korisniku na tržištu dostave namirnica iznositi 505,10 USD u 2024. Na tržištu dostave obroka, očekuje se da će broj korisnika dostići 2,5 milijardi korisnika do 2028. Novih korisnika na tržištu dostave obroka biće približno 27,5% u 2024.
Ono što smo mi primetili na ovom delju tržišta tj tržišta za dostavu hrane jeste određeno “dani” i vremenski uslovi koji povećavaju broj porudžbina. Ova predikcija se može iskoristiti za rangiranje sajta i povećanje prihoda. Isto tako prediktivna analitika nam može dati uvid u to šta naši korisnici žele.

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum