Prodaja građevinskog materijala i plasman online. Koliko tržište zahteva da se prilagodimo novim stavrima? Da li smo svi mi pogođeni?

Prodaja građevinskog materijala i plasman online

Tržište građevinskog materijala širom sveta ostvarilo je prihod od 1,75 milijardi dolara u 2023. Predviđa se da će doživeti godišnju stopu rasta od 2,34% (CAGR 2024-2028). Kada se uporedi globalno, Kina vodi na tržištu sa prihodom od 525 milijardi dolara u 2024. U smislu per capita, svaki pojedinac širom sveta je doprineo 226,10 USD prihoda u 2024.
Uprkos globalnim ekonomskim izazovima, tržište građevinskog materijala nastavlja da napreduje zbog velike potražnje za građevinskim projektima i razvojem infrastrukture.
Između 2020. i 2021., građevinski materijal je zabeležio porast globalne maloprodaje. Ovo je velikim delom bilo zbog ograničenja/ COVID-19. Ova ograničenja dala su mnogim ljudima vremena da se fokusiraju na projekte popravke i renoviranja kuća. Naravno ovo je rezultiralo povećanom potražnjom građevinskog materijala. Međutim, problemi u globalnom lancu snabdevanja stvarali su poteškoće mnogim prodavcima jer im je postajalo sve teže da zadovolje porast potražnje potrošača.

Građevinski materijal i plasman

Svaki drugi kupac u našem regionu jeste nov kupac. Stovarišta građevinskog materijala imaju stalne kupce fizička lica i trgovce, naravno tu su i saradnici. Međutim gledano iz forme stalnih prihoda, svaki drugi je nov kupac koji je ponudu prvo video online. 

Ako gledamo iz ugla tržišta koje se u globalnom smislu prilagodilo inovaciji, građevinske ponude su u našem regionu ostale još uvek u fazi razvoja. Tako da imamo statistiku pretrage od strane potencijalnih klijenata koja još uvek ne može da pronađe ono što im je potrebno na internetu. Razlog za ovu situaciju jeste nedovoljna prisutnost ponuđača i vlasnika stovarišta i građevinskog materijala na internetu. 

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum