SEO optiimizacija i izrada sajta za salone lepote

SEO optimizacija i izrada sajta za salone lepote: Postoji li neki šablon ili stereotip za ovaj primer? Kada kažemo saloni lepote mislimo na kozmetičke salone, frizerske salone, SPA centre, … Sve ono što ulepšavanje, odmor i opuštanje nudi kroz svoje poslovanje.

Saloni lepote i programiranje

izrada sajtova beograd

Kada kažemo lepota pomislimo na estetiku, čistotu i eleganciju. Ono što je potrebno da ugradite u vaš sajt jeste baš to. U zavisnosti čime se bavite da li nudite nadogradnju noktiju ili botoks na primer, morate ispoštovati par pravila.

Pravila za izradu sajta:

  • Istraživanje ciljne publike tj dama i njihovih godina
  • Dostupnost menija i kursora na sajtu
  • Sklad boja
  • SEO optimizacija
  • Dostupnost
  • Pristupačnost
  • Vaša priča 

Istraživanje ciljne publike- Kako? Zar vama nisu dame pretežno u salonu ili poslovnom objektu? Jesu. Ali neki od vas imaju posao sa pretežno istim generacijama. Da li i od toga zavisi uspeh posla i sajta? Da!

Mlađe generacije, mislimo na one do 25 godina, imaju linearno mišljenje. I većina njih dolazi na preporuku najbolje drugarice ili drugarice od najbolje drugarice. Ostale dame pretragu i odluku donose drugačije. Kako bi vaše pozicioniranje bilo što bolje morate proučiti te detalje. Verovali ili ne detalji prilikom izrade sajta za salon lepote su najbitniji.

SEO optimizacija i salon lepote

Salon lepote na primer radi u Mirijevu. Mislite da ako nemate dobro pozicioniranje i lokalni SEO uspeti da dođete do ciljne grupe?

seo optimizacija sajta

Lokacija u ovom poslu je glavna stavka. GPS vašeg sajta biće SEO optimizacija koja je podređena lokaciji. Ono što još možete uraditi jeste da kada postavljate slike, tekstove, blogove isto ugradite lokaciju u opise, linkove, kod,…

Razlog za ovo:

  • žene vole brzinu
  • preciznost
  • poverenje
  • priču 

Sve ove stavke možete iskoristiti kako bi damama pružili bitne informacije i kako bi se kotirali bolje od konkurencije. Sajt treba da izglreda kao vaš predstavnik, online vodič i dobro informisani logističar.

SEO optimizacija i izrada sajta za salone lepote

Kako bi krenuli u izradu potrebne su nam prvo boje. Boja glavna obavezno u boji logoa, na ovaj način gradite brend. Ako boju uskladite sa nijansama pozadine onda ste na pravom putu da postignete sklad. Ako koji slučajem vaš salon određene proizvode prodaje online onda morate voditi računa i o kursorima za kupovinu.

Naravno meni i kursori u svakom slučaju moraju da nude dostupnost i veličinu. Imajte u vidu da pretraga za vašu branšu jeste veća od 80% preko pametnih uređaja tj. preko telefona ili tableta. Tako da responsiv dizajn i brzina sajta igra ogromnu ulogu. Kako će vam sajt izgledati preko telefona kada se gleda je jednako broju poseta.

Blog i SEO optimizacija

Blog iskoristite kao dodatnu priliku da ispričate vašu priču. Dame vole da pročitaju šta im se to novo nudi iz sveta mode i ulepšavanja. Naravno dok pišete imajte u vidu broj ključnih reči za koje želite kroz određeni tekst da se kotirate. Pre pisanja teksta savetujemo da tu, određenu ključnu reč, stavite na neku vrstu skenera. Na taj način znaćete koliko vaši konkurenti ulažu u nju. Blog je prava mala riznica ključnih reči i dobar pomoćnik prilikom pozicioniranja.

Kada kažemo blog, mislimo i na slike i galeriju slika. Slike su vaša referenca i put do novih korisnika. Isto tako slike se isto mogu iskoristiti prilikom pozicioniranja sajta.

Izrađujući sajt za salone lepote vodimo računa da svaka kategorija bude opcija koja će živeti sama za sebe na pretraživačima. Svaki novi link koji bude na sajtu je dodatna krošnja vašeg stabla. Ne zaboravite samo da unutrašnju strukturu sajta čine i linkovi kako oni u sajtu tako i oni van njega. Na ovaj način vaš sajt može neometano da raste, cirkuliše i razvija se.

Ako bi trebali da damo zaključak, koji je to najbitniji deo prilikom izrade sajta za ovu branšu, onda bi to izgledalo ovako.

Estetika i lepota jesu na prvom mestu, vizual igra jako veliku ulogu. Međutim dok gradite brend osmislite  strategiju i logistiku. Dobar SEO i navigacija upakovani u dobru priču su više od dizajna.

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum