SpectrUm gradi vaš brend

Razbijači i razvijači: Tržište je igra! Brend je više od opisa jednog vremena. Ikonopisanje po vremenskim paralelama tržišta- Da li BREND gradi vreme ili vreme gradi tržište? Ako pitate Hugo Boss-a, poslaće vas da pogledate vojnu uniformu. Ako pitate Ricka Owensa, reći će: Idite pogledajte indijance i simbiozu kože, kamena i avangardne umetnosti. Ako pak pitate idejnog tvorca Inuikii brenda, on će verovatno kazati da se sve vraća na manofakturu koja daje unikatnost.

RAZBIJAČI i RAZVIJAČI

Da krenemo od današnjice gde skoro čini se ne postoji BREND, sve ispada trend. Ali ako se samo malo zainteresujemo, shvatamo da pravi BREND radi iza zida. Kako su to brendovi postali trendovi? Kako to da ni jedan “moderni” dizajner nije uspeo da prodre u suštinu dizajna? Tako što smo obesmislili pojam KULTA. KULT BRENDA je savremenost koja se prožima sa antičkim vremenima i ona je spoj savremenog i onog dobrog dela “starih vremena”.

Ako se pitate kako vi da razvijete BREND?

Onda shvatite da vojna strategija nije samo za vojsku. Pitajte Ricka Owensa kako to brend kreće da RAZBIJA tržište. Prvo se brend omasovi nečim što svako želi da ima. Kako? Tako što skupocena ali onako malo “izazovna” stvar dospe u ruke nekom ko je popularan. Nakon omasovljenja, dolazi do KULTA. Tada Rick Owens počinje da gradi PRAVI BREND, a njegova garderoba postaje umetnost, dok dekori postaju AVANGARDA.

RICK OWENS KAO KULT

Shvatate li da tržište napreduje, dok samo neki stoje?

Hajde da vidimo Inuikii… Šta mislite kako jedna Švajcarska gradi brend? Tako što spozna da je reč o unikatnosti koja se selektivno plasira. Da li mislite da je vreme manofakture prošlo? Verujte nam na reč, unikatnost je sada jedino delotvorna. Ako ste mislili da papuča ne može biti unapređena, pogledajte Inuikii. Ako ste mislili da eskimska čizma ne može biti prefinjena, samo bacite oči na njihove modele. Brend nije logo, logo je brend. Logo u današnjem vremenu nije prestiž, to je dosetka tvorca da unapredi sam sebe.

Papuča Pepeljuge

Simbioza retro stila i moderne

Mislite li da su svi brendovi izvikani? Da oni bogati misle da je jeftino nositi garderobu koja je puna natpisa? Na žalost- Niko ne želi novinu na sebi! Hugo Boss, čovek koji je prusku uniformu pretvorio u “ISTORIJSKU UNIFORMU” koja ne samo da čini jasnu, finu liniju, već ispravlja kičmu. Kako to dvostruki štep dospeva u istoriju? Tako što retro stil kombinujete sa modernim štofovima koji su prirodnog porekla. Da li mislite da Hugo Boss ne igra na tri tržišta u isto vreme? Naša je problematika što nasednemo i mislimo da on nema svoje RAZBIJAČE i RAZVIJAČE.

BREND KOJI TRAJE HITLER STIL

Razvoj brenda, nije istorijski momenat. BREND, ISTORIJSKI MOMENAT PODREĐUJE SEBI! Shvatite da razvoj brenda nije trendovski mentalitet, to je vaša inspiracija. TO JE MOMENTUM KOJI VAS NOSI I TERA DA DATE SVE OD SEBE!!!

Da li je luxuz podcenjen?

Ferragamo brend se svrstava među luksuzne brendove. Da li je iko od nas čuo za taj brend? Kako taj brend šalje svoje RAZBIJAČE! Tako što prvo podceni sebe. Da li ste ikada “probali” njihov parfem? Da li ste ikada poželeli da pogledate njihove haljine? Shvatite, ovaj brend toliko dobro zna znanje, da je nima podcenjivanje da se reklamiraju. Ako se reklamiraju onda to rade baš kada je potrebno. Oni ne dozvoljavaju da se omasove. Omasovljenje znači- Podkusurivanje sa tržištem. BREND ako želi da bude pravi, onda igra na kartu NEZAINTERESOVANOSTI! Tržište se onda podkusuruje sa vašim brendom. Koga briga šta neko misli, ako LIČNO IDEJNI TVORAC ne misli da je BREND.

umetnost u mrvici šava

Umetnost u mrvici šava

Oscar de la Renta- BREND koji je oživeo Džeki Kenedi stil. Mislite li da u moru istih, postoji neko jedinstven? Pogledajte kombinatoriku i presovanu teksturu ovog brenda? De la Renta je uspeo ono što možda mnogima nije pošlo za rukom. Ovaj BREND je svoj kult gradio polako, postepeno ALI sa tolikom BUKOM oko sebe da se RAZBIJAČIMA probio, RAZVIJAČIMA DOMOGAO.

Želite li svoj kultni brend? Prestanite da mislite da je trend karta za ulazak. Ulazak u LOŽU BRENDOVA, je popločan skupocenim stvarima koje se omasove… Nakon toga se skupocene stvari vrednuju i dospevaju u ruke samo pojedinih. Suština RAZBIJAČA i RAZVIJAČA- RAZBIJ DA BI VLADAO, RAZVIJ DA BI U LUKSUZU UŽIVALI.

RAZBIJAČI i RAZVIJAČI: TRŽIŠTE JE IGRA

Brend koji se ne nudi svima

Imate li Coco Chanel 5? Naravno, sigurno ako ste žena imate tu čuvenu peticu. Ali znate li da su oni kultni bolji? Coco Chanel uvek smišlja svoje RAZBIJAČE. Taman kada pomislite da ovaj brend nema kecu u rukavu, on se doseti retrospektive. Shvatite retrospektiva NIJE REPRIZIRANJE ONE PROKLETO DOBRE KLASIKE. BRENDOVI ne repriziraju DOBRE KOMADE, repriza je ispiranje mozga. Covo Chanel uspeva da zavede nove pristalice brenda novotarijama. Nakon toga klasika postaje skupocena. Ako nešto niste naučili od ovog brenda, onda niste sposobni da imate svoj.

MALA CRNA HLJINA NA ODRI HEPBERN, nije postala sama od sebe. COCO CHANEL je to upakovao i dalje pakuje NA SAMO SEBI SVOJSTVEN NAČIN.

 

RAZBIJAČI i RAZVIJAČI: TRŽITE JE IGRA: Ili igrate ili ste preigrani ili SAMO STATIRATE. Prestanite biti STATISTA, TARGET UVEK IGRA PRE BRENDA! Možda želite da izgradite BREND. Možda želite svoj KULT. Možda ali samo možda na pamet Vam padne SpectrUm.

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum