Izrada web sajta u 2024. godini: Ima li razlike u odnosu na 2023. godinu? Ova godina se nije još propisno ni završila, ali mi želimo da vam damo ideju za saledeću. Ako već danas želite raditi sajt, onda ga radite po najnovijim trendovima. Naravno, ne trebate slepo verovati trendu, lični pečat je lični pečat i to gradi brend, ali trendu verujte onda kada plasira određenu funkciju u prvi plan. To znači da većina očekuje inovaciju, ako ne ponudite inovaciju, nekako svi imaju utisak da vas je pregazilo vreme. A ko želi da posluje sa nekim ko ne ume da proceni zahteve tržišta i nudi staromodne funkcije?

Izrada web sajta u 2024. godini

Ako vam je potreban web sajt ili možda imate web sajt ali mu je potreban redizajn, onda morate znati da je u današnjem vremenu najvažnije- graditi sajt zasnovan na podacima.

 

Svesni ste da imati web sajt znači brz i lak način do kupaca, klijenata ili interesenata. Takođe ako želite dugu tradiciju na tržištu, onda morate graditi brend. Nema dugogodišnjeg poslovanja, bez brenda. Na osnovu brenda vi diktirate plasman, prodaju i konkurentnost.

 

Kako napraviti web sajt od nule?

Hajde da krenemo redom. Dočekaćete 2024. godinu bez web sajta ili pred kraj 2023. godine rešavate da radite web sajt. Znači krećemo od nule, nemate sajt, imate ideju, imate razvijen posao ali kako to predstaviti internet tržištu?

Ono što prvo trebamo jeste- Definisanje svrhe samog web sajta

Definisanje cilja je od suštinskog značaja za dalji rast i razvoj web sajta. Kada definišemo cilj mi možemo dati predlog o dizajni sajta, pošto sada možemo savršeno uklopiti cilj sa funkcijom, izgled sa većinskim auditorijumom.

Ako želite izradu sajta onda morate sebi dati konkretne odgovore na pitanja:
  • Šta je dugoročni cilj mog poslovanja na internetu?
  • Koje proizvode ili usluge ću ponuditi putem svog web sajta?
  • Kako da koristim svoj web sajt za promovisanje identiteta svog brenda?
  • Koje korake korisnici mog sajta treba da preduzmu istražijući moj web sajt? Ovo može uključivati pregledanje ponude, kupovinu, čitanje informacija ili pretplatu na bilten.
  • Kako želim da se predstavim na interentu? Na primer, ako posedujete onlajn prodavnicu, dizajn vašeg web sajta treba da glatko vodi kupce kroz ceo proces kupovine. Slično tome, ako pravite onlajn portfolio, vaš dizajn bi trebalo da dopuni vaš kreativni rezultat.

U slučaju da vam je potrebna pomoć u razumevanju svrhe vašeg web sajta, razmislite o stvarima kao što su vaša ciljna demografska kategorija, ciljevi i strategija sadržaja, predikcija i ponašanje vaših posetilaca. Morate znati da moderno poslovanje sada jeste nauka o podacima. Ako umete da pročitete podatke oni će vam reći sve, od toga gde konkurencija greši do toga kako se ponašaju ljudi na mreži. Na osnovu toga vi pravite svoje “prodajne levke” ili “levke ponude” i plasirate određenu stvar. Sada na mreži možete na osnovu tuđih grešaka praviti svoje poene. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, kontaktirajte nas.

Kada radite sajt od nule isto morate znati da više od 63% pregleda sajta dolazi preko mobilnog uređaja. Ovo znači responsive dizajn, i apsolutna prilagođenost sajta za mobilne i smart uređaje. Ako propustite ovaj detalj u dizajnu vašeg web sajta, koštaće vas mnogo potencijalnih kupaca. Pored toga, Google smatra da je prilagođenost mobilnim uređajima ključni element u svojim odlukama o rangiranju SERP-a.

izrada web sajta

Druge metode za poboljšanje web dizajna za mobilne uređaje:
– Hamburger meni: Da biste uštedeli prostor na ekranu, ovaj meni grupiše veze ispod dugmeta sa tri linije koje se obično nalaze u gornjem levom uglu.
– Optimizacija veličine dugmadi za lako dodirivanje prstima, pozivi na akciju će biti prilagođeni dodiru. Držite veliku udaljenost između dugmadi da biste izbegli greške korisnika. / ovo jako frustrira korisnike, i rangiranje je zbog toga slabije
-Da biste poboljšali optimizaciju pomeranja, dodajte elemente kao što su traka za navigaciju, dugme za povratak na vrh ili efekti koji se aktiviraju pomeranjem.

SEO optimizacija web sajta

Veća je verovatnoća da će korisnici biti angažovani na prvih pet rezultata pretraživača kada pretražuju Internet. Uprkos činjenici da Googl-e može da pruži milione rezultata, većina korisnika gleda samo SERP (stranicu rezultata pretraživača), pri čemu preko 25% bira prvi rezultat. Rangiranje vašeg web sajta na pretraživačima se povećava efikasnom SEO optimizacijom.

seo optimizacija sajta

Tako da ako se sećate na početku smo pomenuli istraživanje tržišta, nauku o podacima, analitiku, prediktivnu analitiku, slabosti konkurencije, e sada sve to primenjujemo i u SEO. Znači dobro izrađen web sajt u 2024. godini mora biti jedna funkcionalna i kompaktna celina. 

Redizajn sajta u 2024. godini

Potreban vam je redizajn vašeg web sajta, zato što znate da možete mnogo bolje i da niste dostigli svoj potencijal. Ako je vaša odluka ok, radim redizajn web sajta- onda se fokusirajte na to.

Ono na šta se treba fokusirati jeste: analitika, podaci, konkurencija i potencijal.

Ako vaš stari web sajt nije doneo rezultate, možda jednostavno niste imali dobru SEO optimizaciju, možda niste dobro osmotrili sve podatke koje je analitika dala, ili jednostavno konkurencija ulaže mnogo više napora.

Kako bi redizajnom uspeli da vas kotiramo tamo gde želite? Moramo prvo videti gde je veća greška u samom dizajnu sajta ili u SEO optimizaciji sajta. Rangiranje sajta je jako bitno, ako se kotirate tamo gde ne trebate, to je isto kao i da se ne kotirate. Možda “jurite” pogrešne klijente, publiku ili kupce.
Izrada web sajta u 2024. godini

Morate da shvatite da su sada sve funkcije podređene korisničkom iskustvu. Ako raspolažete svim informacijama onda je vreme da krenete u izradu web sajta, ako informacije nemate krenite u prikupljanje. Informacije su danas više nego bitne u internet poslovanju, zapravo informacije su te koje dizajniraju i slažu korisnički interfejs.

Izrada web sajta Beograd, Novi Sad

Ako vam je potrebna pomoć ako izrade web sajta, uvek nas možete kontaktirati. Isto tako ako su vam potrebni sami podaci pre same izrade sajta, opet vam stojimo na raspolaganju. Ono što je bitno da prepoznate kao nadolazeći trend u internet poslovanju u 2024. godini je jedinstvo funkcije, usluge i korisničkog iskustva. Svi alati koji se ugrađuju u sajt od AI preko lojaliti programa zapravo služe korisničkom iskustvu koje ne samo da prikuplja klijente, već i dodatno rangira. Ako želite dobar sajt, koji se dobro kotira, morate ponuditi celinu.

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum