seo optimizacija

SEO optimizacija: Prednosti lokalnog SEO-a ili kako doći do ciljane i željene grupe korisnika ili kupaca. Kada radite na internetu prednosti su velike, isto tako i znanje mora pratiti te prednosti. Ako umemo sve da iskoristimo, onda mi napredujemo i gradimo svoj put.

Manevar sa SEO optimizacijom je isti kao u ovom primeru:

Imate brod i trebate stići u Grčku, međutim ne radi navigacija. Kako brod da zna gde treba da vas vodi? Ili vi se nalazite u Rumi, a trebate ići do Praga. Na putu nema nikoga, a vi nemate navigaciju.

SEO je zapravo navigacija koja usmerava vaš internet izlog ka ljudima koji su vaša ciljna grupa. Istraživanje tržišta je tema o kojoj ćemo u drugom tekstu. Sada nam preostaje tema lokalni SEO.

Kada se desila korona, mnogi upiti i pretrage završavali su u nekim neobjašnjivm ponudama. Kucajući servis automobila dobijali smo rezultate koji su udaljeni od nas stotinama kilometra. Razlog za ovo jeste upravo ne urađen lokalni deo posla sa SEO optimizacijom.

Kako onaj ko nema dobar lokalni SEO ima gubitak, tako ima gubitak i onaj koji svoje informacije širi bez potrebe.

Lokalni i globalni SEO imaju svoje funkcije.

Dostava pice za grad, biram bližu piceriju, zbog brzine i naravno da bi hrana stigla topla. Što veća udaljenost to veća cena dostave. Kucam, pretražujem, lokalni SEO navigira i eto,… Moja pica je na vratima za 29 minuta, cena dostave jednaka 0, a pri tom dolazi topla. SEO optimizacija- Prednosti lokanog SEO-a, hvala vam puno.

Servis za pranje automobila. Nakon odlaska kod mojih na selo, moj auto je izgledao kao mali prasac, uhvatila me kiša. Nema veze, pronaćiću obližnji servis za pranje auta. Divno smo se proveli, tako da je sve drugo manje važno. Moja lokacija na prmer- Zemun, pretražujem perionice i izlazi perionica na Konjarniku. Hajde ponovo kucaj, gubim vreme, nerve, ah pronalazim. Navigacija ka željenom mestu ne radi dobro, lokalni SEO zakazao si totalno.

Muškarcima treba alat, kada muškarci kupuju , to znači trebami sada za odmah. Ali vaš online shop je udaljen od vas i isporuka je za 5-7 dana. Tražimo dalje, i tražimo deo gde je isporuka brza,… Potrebna informacija dostava za kratko vreme, povoljni alati, lokacija podrazumevana… Opet na snagu dolazi lokalni SEO.

Žene kupuju šminku sada sve češće online.

Da li su one zadovoljne informacijama koje pružaju online shop-ovi?

Pa statistika kaže da u zavisnosti šta pretražujete kao artikal, bićete i zadovoljni ali i ne zadovoljni u zavisnosti od samog predmeta kupovine.

Ako želite lokalni posao, morate istražiti to tržište koje je povezano sa vašim poslovanjem. Kada ga istražite dobijate procenat pretrage:

  • kljčnih reči
  • broja posetilaca
  • broj upita
  • brojnost konkurencije

Ako to sve imate kao parametre onda vi krećete da određujete vašu:

  • ciljnu grupu
  • vaše lokacije
  • vaše opise
  • ponudu
  • inovaciju
  • kreaciju

Naravno kako bi bili aktivni na internet područiju, savetuje se opcija blog. Kroz ovu opciju vi dodatno unostite ključne reči, lokalizujete vaš internet rad, stimulišete i informišete publiku. Naravno u svakom tekstu ima slika, slike su vezane za googl images. Pozicioniranje iz više nivoa, zar nije dobro.

SEO optimizacija: Prednosti lokalnog SEO-a: Kada u vaš sajt ubacite lokator, on radi i navigira. Kada u vaš sajt ubacite i dodatne elemente oni kreću da rade za vas. Ono što je osnovno kod organik pretrage i SEO optimizacije jeste da kada se posao tako postepeno sagradi, dolazi do velike tržišne zastupljenosti.

Slični

Ostavite komentar

© Spectrum 2019/2023

Powered by Eterijum