Dobra SEO optimizacija: Google-ovih 6 saveta

Dobra SEO optimizacija: Google-ovih 6 saveta koji su više nego potrebni. Google je objavio novi video čiji sadržaj se bazira na savetima za dobar ranking online shop-a.

Dobra SEO optimizacija

Video kreće sa tri ključna i najvažnija elementa koji zapravo pomažu stranicama sa artiklima da dobiju poziciju:

 1. Slike pomažu posetiocima sajta da razumeju proizvode
 2. Ocene zvezdica povećavaju poverenje
 3. Cene i dostupnost pomažu kupcima da biraju između prodavaca

1. Oznake naslova

Video govori o naslovnim vezama, vezama prikazanim na stranicama rezultata pretraživača (SERP) koje se generišu od oznaka naslova web stranica.

Ako se element naslova ne opisuje na odgovarajući način o čemu se radi na web stranici, Google će je prepisati, koristeći sadržaj iz naslova na vrhu stranice ili čak sidreni tekst sa linkovima ka web stranici.

Takođe savetuje da budete posebno oprezni sa automatskim oznakama naslova proizvoda kako biste bili sigurni da nema dupliranog sadržaja ili informacija koje nedostaju.

„Dobra naslovna veza može u velikoj meri pomoći korisnicima da razumeju vašu ponudu, donoseći kvalitetan saobraćaj na vašu veb lokaciju.

… Linkovi za naslove lošeg kvaliteta mogu da naškode utisku korisnika o vašem sajtu.“

 

2. Uključite slike visokog kvaliteta

dobra seo optimizacija

Slike visokog kvaliteta se uzimaju u obzir za korisničko iskustvo jer pomažu potencijalnim kupcima da donesu mišljenje o proizvodu.

„Uočili smo da korisnici generalno dobro reaguju na slike visokog kvaliteta i preporučuju da ključne slike budu široke najmanje 1200 piksela.“

Takođe se savetuje da proverite metapodatke jer oni navode Google kako da prikaže te slike u SERP-ovima.

Mnoga preduzeća razmatraju stvari poput slika u smislu načina na koji mogu pomoći njihovom web sajtu da se bolje rangira u rezultatima pretrage. Ali produktivnije je razmotriti slike proizvoda u smislu kako one pomažu korisnicima da odluče da kupe proizvod.

To znači da ako postoji pitanje o veličini proizvoda, onda bi moglo imati smisla suprotstaviti proizvod svakodnevnim predmetom približno iste veličine.

3. Delite bogate podatke o proizvodu

Strukturirani podaci pomažu Google-u da bolje razume vašu web lokaciju i čini je podobnom za prikazivanje.

Sledeće su suštinski elementi da strukturirani podaci o proizvodu uključuju:

 • Naziv proizvoda
 • Opis
 • Slike
 • Ocene
 • Cena
 • Dostupnost
  Proverite Google-ove smernice za strukturirane podatke o proizvodima da biste videli koja svojstva su obavezna, a koja opciona. Smernice za strukturirane podatke se stalno menjaju, što može dovesti do toga da stranica proizvoda izgubi svoju poboljšanu listu u rezultatima pretrage kada strukturirani podaci više nisu u skladu sa Google-ovim zahtevima.
 • pisanje teksotva za sajtove

4. Podaci o akcijskim artiklima

Deljenje informacija o cenama sa Google-om može da učini da stranica proizvoda ispunjava uslove za specijalnu prezentaciju pada cena u rezultatima pretrage, što može da skrene pažnju na nju.
Da biste učinili da stranica ispunjava uslove za bogate rezultate sniženja cena, morate da uključite svojstvo- Ponuda u strukturiranim podacima o proizvodu koji predstavljaju određenu cenu, a ne raspon cena.

5. Identifikujte proizvode koje prodajete

Praćenje ovog saveta može učiniti proizvod prihvatljivim

 

6. Napravite profil preduzeća

Na kraju, video preporučuje kreiranje Google profila preduzeća ako preduzeće ima fizičko prisustvo.

 

Saveti za dobru SEO optimizaciju

Ako se pridržavate ovih stavki vaš online shop će zaista beležiti napredak. Imajte u vidu da oznake naslova ne ponavljate i da imate filtraciju za cene. Na ovaj način vi ćete zaista dospeti tamo gde želite sa vašim online shop-om. Ako vam zatreba naša pomoć slobodno nas kontaktirajte.

 

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum