Izrada online shop-a, prodaja i pozicija

Plasman proizvoda online: Koliko to može biti izazovno u 2023. godini? Svaka godina sa sobom vuče određene izazove, ali proteklih par godina pokazale su da mogu biti baš onako „tvrde“. Većina koja artikle prodaje online uvidela je da nije isto kao pre…

Plasman proizvoda online

Ako imate online shop onda znate kakava je situacija. Potrebno je biti inovativan, pratiti konkurenciju, odgovoriti na zahteve tržišta. Ali ne samo to: potrebna su vam stalna praćenja analitike, SEO optimizacija, pisanje blogova radi pravljenja klastera i prodajnog levka, ključne reči, inovativna grafika,… 

Možemo nabrajati ovako do beskonačno i opet neće biti dovoljno da objasnimo šta je sve potrebno da bi bili ispred konkurencije. Razlog za to je: Svaka branša ima različitu „jačinu“ konkurenata.

Osnovno je da shvatite: Ne borite se prvo sa konkurencijom, borite se prvo sami sa sobom.

optimizacija sajta

Socijalne mreže i reklama

Većina online radnji ima reklame na društvenim mrežama. Ranije su one bile daleko učinkovitije. Sada većina vidi da za duplo veći novac ne mogu da imaju ono što su nekada imali.

Razlog?

Inovativni algloritmi, drugačiji zahtevi tržišta, preokupiranost reklamama. Pa ljudima je više dojadilo konstantno iskakanje reklama da ih skoro zanemaruju. 

Isto tako morate razumeti da nije svaka branša i svaka online prodaja „stvorena“ za reklamiranje na mrežama. Prosto vaši ciljni kupci nisu tamo. Morate razumeti da određeni socijološki profili jednostavno ne vole da kupuju preko društvenih mreža. Isto tako zavisi kome prodajete vaš proizvod. Da li je vaš online shop više namenjen za žensku ili mušku populaciju.

Prvo morate napraviti jako dobru prediktivnu tabelu i razumeti jako dobro vašu analitiku. Kada to shvatite na to dodajte nove algloritme, onda inovativne načine pozicioniranja web sajta i trend u grafici. Ne zaboravite samo da 74% kupaca prilikom kupovine odlučuje PREKO KORISNIČKOG ISKUSTVA. Da li znate da je sada i pozicija sajta podređena isto tom korisničkom iskustvu? Sajt i sam dizajn sajta trebate prilagoditi tome.

Prodaja proizvoda online

Da napomenemo 10 pravila za kotiranje u 2023. godini:

  1. Optimizacija pomoću veštačke inteligencije
  2. Konverzacijski marketing
  3. Aplikacije za društvene poruke
  4. Kupovina uživo
  5. Glasovna pretraga
  6. Story na društvenim mrežama
  7. Prediktivna i proširena analitika
  8. Progresivne web aplikacije
  9. Blockchain aplikacije
  10. 5G tehnologija

Ako imate 5 od nabrojanih 10, dovoljno je samo pet, vi ćete onda biti sasvim spremni za tržišnu igru.

Da li su vam onda potrebne reklame?

Samo za rasprodaju lagera, propratne akcije i slično- Ali možda vam ne treba ni to. Ono što je bitno da razumete jeste da ne trebate vi juriti postizanje cilja kroz reklamu, nego napraviti TAKAV POZIV NA AKCIJU kom se ne da odoleti. Naravno pre ovoga potrebno je stvari i ključne reči postaviti na mesto, onda ste na pravom mestu i prodajete često, baš često- Govorimo iz iskustva.

Slični

Ostavite komentar

© Spectrum 2019/2023

Powered by Eterijum