Organske činjenice i marketing idu ruku pod ruku. Ako ste čitali naš predhodni blog videli ste tj shvatili ste da bez Optimizacije Organske Pretrage sada jednostavno ne možete.

Većina ljudi u poslovnom svetu gleda na marketing kao na neku vrstu magične, mračne umetnosti. Nešto što zapravo ne razumeju, ali znaju da moraju da urade da bi bili uspešni. Istina je da marketing nije ni magija ni mračna umetnost – to je proces, kao i svaka druga poslovna strategija. ZNAČI MARKETING JE STRATEGIJA!!!

Činjenica broj 1: Marketing je proces, a ne događaj

Prva stvar koju treba da razumete o marketingu je da je to proces, a ne događaj. Ne možete samo da uradite jednu kampanju, a zatim da sedite i čekate da se potencijalni klijenti pojave. Marketing je stalan proces koji treba stalno da se podešava i poboljšava na osnovu podataka i povratnih informacija. Najbolji trgovci uvek testiraju nove stvari i prilagođavaju se na osnovu toga šta funkcioniše, a šta ne. PRILAGOĐAVANJE TRŽIŠTU!!!

Činjenica broj #2: Marketing je sve o kupcu

Ako želite da uspete u online prodaji, morate uvek da imate na umu svoje klijente. Sve, od poruka do ponuda koje pružate. Sve bi trebalo bi da bude fokusirano na to da klijentu date ono što želi. Kada to budete mogli da uradite, moći ćete da uspostavite jake odnose sa svojim klijentima koji će trajati godinama koje dolaze. ANALIZA!!!
koliko ste prisutni u pretrazi

Činjenica #3: Marketingu je potrebno vreme

Još jedna uobičajena zabluda o marketingu je da je to brz proces. Opet, ovo ne može biti. Za dobar marketing je potrebno vreme – to nije nešto što se može uraditi preko noći. Rim nije izgrađen za jedan dan, kako kažu, a nije ni uspešna marketinška kampanja. Potrebno je vreme da se stvori jak sadržaj, izgradi publika i vide rezultati. Dakle, nemojte očekivati da će se stvari desiti u trenu – iako svakako postoje upozorenja, kao što su kvalitet i doslednost, na kraju, dobre stvari dolaze onima koji čekaju. PRAVLJENJE KLASTERA!!!

Činjenica #4: Marketing zahteva mnogo testiranja

Ako želite da vaše marketinške kampanje vide bilo kakav znak uspeha, potrebno je da testirate… a zatim još malo testirate. Ne postoji savršena kampanja, tako da ne očekujte da ćete uspeti iz prvog pokušaja. Ključno je da stalno testirate različite aspekte vaših kampanja i vidite šta najbolje funkcioniše za vašu publiku. Vremenom ćete moći da fino podesite svoje kampanje tako da budu što efikasnije. PREDIKTIVNA ANALITIKA I TESTIRANJE!!!

Činjenica #5: Marketing se odnosi na izgradnju odnosa

Na kraju krajeva, marketing je sve u izgradnji odnosa sa vašim klijentima. Važno je da se fokusirate na stvaranje značajnih veza i negovanje trajnih partnerstava. Kada stavite potrebe i želje svojih kupaca na prvo mesto, veća je verovatnoća da će se zadržati na duge staze – a to je na kraju ono što je marketing. PREPORUKA I POVERENJE!!!
izrada sajta

Činjenica #6: Morate stalno da usvajete inovacije

Svet marketinga se stalno menja – nove tehnologije se stalno razvijaju, a ono što funkcioniše danas možda neće raditi sutra. Zato je tako važno da trgovci stalno uče i budu u toku sa najnovijim marketinškim trendovima. NE POSTOJI STVAR KOJA NE PROLAZI KROZ TRANZIT!!!
Organske činjenice i marketing to vam je uzorak koji precizno daje stanje koje dovodi do zbivanja. Vaš brend mora uvek biti u nekom centru zbivanja ako želite da napredujete i živite od vašeg posla.

Ako vam je potreban savet ili ponuda možete nas kontaktirati. Mi ne radimo, mi prvo analiziramo!!!

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum