Stradalništvo POTROŠAČA i Uznemirenost OGLAŠIVAČA
Potrošač po definiciji: Prosečne kupovne moći, kupuje: namenski, opsesivno, emotivno, nametnuto… Oglašivač po definiciji: Marekting “stručnjak” koji misli da prosečna kupovna moć nije prevaziđena. 
Zašto je prosečni potrošač prestao da bude to što se od njega očekuje? Zato što je nabavio aplikaciju koja mu kazuje šta je “fejk”, a šta ne. Isto tako ne mora da ima aplikaciju za dojavu- KUPUJEŠ LAŽIRANI BREND, dovoljno je samo da je kupio jednom i raspalo mu se posle tri meseca. Zakon potrošača? Neee!!! Zato što prosečni potrošač već ima loše iskustvo. Isto tako mogao je da kupi čokoladu ili krem, sok ili vodu i shvati- NEMA ISTI UKUS. NA OVAJ NAČIN OGLAŠIVAČ JE DEVALVIRAO, A I NIJE BAŠ NEŠTO LEPO SERVIRAO!
Stradalništvo POTROŠAČA i Uznemirenost OGLAŠIVAČA
SpectrUm KODEKS REKLAMIRANJA

POTROŠAČ DIKTIRA TRŽIŠTU NIJE OBRNUTO

Kada su se masovno prodavali mejl nalozi i profili za društvene mreže, oglašivačima je bilo lepo. Potrošač je morao da tripi jurnjavu raznih reklama po društvenim mrežama, masu mejlova i ponuda. Na ovaj način reklama na mrežema je totalno kolabirala. Da dodamo i razne kazne koje se gomilaju i oglašivačima i vlasnicima mreža. Zašto? Zato što su dozvoljavali prodaje profila, favorizaciju lažnih brendova i fejk robe. A e-marketing je postao poražavajuć i sramotnije je sada nekom poslati ponudu na mejl nego li ga gađati mokrom čarapom. OVO JE ZAISTA ZABRINJAVAJUĆE, POŠTO PONUDU NA MEJL MORAJU DA ŠALJU I ONI OBJETKIVNI I ONI NE OBJEKTIVNI.
SpectrUm kaže: Optimizam je nedostatak informacija, pesimizam je suviše nefiltriranih informacija. AKO STE OPTIMISTIČNI NA TRŽIŠTU PROPADATE- ODMAH! AKO STE PESIMISTIČNI NA TRŽIŠTU PROPADATE- SISTEMATIČNO!!!

Osluškivanje potrošača

Kako sada postaviti objektivnost na internet tržištu? Tako što se vi kao vlasnik kompanije dohvatite realne priče. Izbrišete sve lažne mejlove ili kupljene, obrišete lažne pratioce ili kupljene preglede i krenete redom.
Vaš potrošač je vama definicija. Prosečna vrednost potrošača, je zapravo analitička postavka vašeg targeta. Imate mapiranje po lokalu, globalu, obrazovnom nivou i kupovnoj moći. OVE STAVKE UZIMATE OD VAŠIH POSTOJEĆIH POTROŠAČA, SARADNIKA ILI KUPACA. Znači analizirate ono što imate i tako se ugrupnjava vaša ponuda, pošto mreža koju koristite/ zvana internet radi po principu LINEARNOM i TUBULARNOM. Znači mapirana postavka ide do vašeg potrošača koji ima prijatelja i rođake, oni svi dolaze da vide vašu ponudu. Vi opet imate od vašeg potrošača par novih potencijalnih klijenata, naravno vi ne posustajete i opet servirate mapiranu ponudu kroz blog, novu kategoriju ili novi klaster artikal. Onda vaši potrošači i potencijalni potrošači šire vašu mrežu na svoje kolege i susede i oni se opet dolaze kod vas i tako širite svoju priču. NEMA VIŠE ULAGANJA U PROST MARKETING PRINCIP- SHVATITE DA JE BUGARSKA BILA DEVEDESETIH, A DA JE REKLAMA NA MREŽAMA IZVIKANA U KORONA VIRUSU KADA SE MASOVNO LAGALO I VARALO SA LAŽNIH REKLAMA I PROFILA!!!
analitika potrošača i kupaca
         Analitičko predviđanje i mapiranje

NOVA ERA REKLAME

Reklama ima 3,2% poverenja na globalnom tržištu. Izuzmemo li američke reklame za kupu jednu picu drugu dobiješ gratis ili burger za dolar samo uz glasački listić, dobićemo 0,7% poverenja u reklamu. Kojoj reklami se veruje? Nekom novom brendu koji se pojavljuje jednom u tri dana? Zašto? Zato što psihički ne uznemirava potrošača, a podsvesno tj na subliminal nivou poručuje- MI SMO NOVI NE VERUJEMO BAŠ U REKLAMU, ALI VOLIMO OVO ŠTO RADIMO!
    reklama za brzu hranu Brza hrana POSTOJI, brza REKLAMA NE!!!
NOVA ERA REKLAME JE POČELA NAKON VELIKE DEPRESIJE. Sećate li se onih reklama nakon 1920. godine koje su trajale par godina…??? I naravno sećate li se rekalama nakon 1943. godine koje su postale viralne? NARAVNO DA SE NE SEĆATE!!! Ali da li znate da su tada nastali najbolji BRENDOVI? Zašto? ZBOG KVALITETA, A NE ZBOG IZVEŠTAČENOG SOU-A NA TIK-TOK-U NA PRIMER. U najavnoj eri industrijske revolucije nastale su najbolje rekalme. U vreme devedesetih mi smo radili “porodične” reklame.
ŠTA TO TREBA DA IMA REKLAMA? MOMENTUM!!! Reklama mora da mapira zdravo vrednovanje u svojoj kategoriji. Onda to i nije reklama, to je kratki konceptualni film koji se pamti i možda čak i prepričava i postaje sleng. Ove reklame nisu “silovanje” potrošača, ove reklame vraćaju veru u tržište i kontrolu daju potrošaču. JER??? ŠTA ĆE VAMA USLUGA ILI PROIZVOD AKO NEMATE INTERESENTA ZA TO??? Mislite li da potrošač ceni to što se BUDALITE NA VIDEIMA? NE. ON SE SMEJE VAMA I NE POSMATRA VAS KAO NEKOG KO JE SPOSOBAN DA MU NEŠTO PONUDI.
ZATO PAMETNO ULOŽITE VREME I MATEMATIČKI OBRAČUNAJTE ŠTA VAM JE RADITI. Zato što je ALGLORITAM NA PRETRAŽIVAČIMA UVELIKO U RADU PO NOVOM SISTEMU! KAKO ZNAMO? ZATO ŠTO STALNO TESTIRAMO? MI VAMA DAJEMO INFORMACIJU, DA BI SE NAMA SA MREŽE DALO NOVO ZNANJE!

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum