Mali kućni aparati i online shop

Mali kućni aparati i online shop- Da li se isplati u moru online shop-ova imati svoj koji prodaje male kućne aparate? Da! Tržište je čini se posrnulo, vraća se na stari metod prodaje tj nogama po aparate za kuću, ali… Koliko je onih koji i dalje kupuju online ili koliko je onih koji odustanu?

Online shop uske namene

Imati online shop koji prodaje robu koja je za kuću je pravi izazov. Ako već imate online shop, onda se borite sa prodajom i konkurencijom. Pravite li sada online shop, borite se sa pozicioniranjem, postojećim shop- ovima i prodajom.

Imate online shop za prodaju malih kućnih aparata

Već imate online shop koji se bavi prodajom malih kućnih aparata. Čuli ste iz vaših izvora da i konkurenciji ne ide baš najbolje. Većina prodaje se i dalje zasniva na fizičkoj prodaji. Jedan od razloga to što su aparati sada postali multinamenski i dobili su na težini. Složićete se nije sve jedno da li mikser staje oko sedamsto pedeset grama ili više od kilogram sa posudom. Ko želi da plaća veliku poštarinu i dostavu, ako mu je u komšiluku neka radnja?

Zamislite, većina se prvo informiše preko sajta pre kupovine. Znači ako imate fizičku radnju ponudite im nešto vredno da vide na sajtu. Ako nemate fizičku radnju, onda im ponudite BREND. Verujte nam da je više od 85% prodaje malih kućnih aparata prodato zbog brenda. Kao što vidite veliki brendovi tj proizvođači malih kućnih aparata najviše zavise od trgovaca. Vi imate online shop, znači vi ste preprodavac tj trgovac. Ako imate svoj brend, onda vam je nabavka bolja zbog rabata, a prodaja vam je konkurentna zbog manje cene. Vratićemo se na vas nakon objašnjenja za tek napravljene online shop-ove, pošto delovanje mora biti isto.

seo opimizacija za online shop koji se bavi prodajom bele tehnike

Tek ste napravili web sajt za prodaju malih kućnih aparata

Tek ste dobili svoju online radnju i već ste uradili statistiku svoje konkurencije. Ako imate fizičku radnju, a do sada niste imali sajt onda razradite mrežu. U fizičkoj radnji delite svoje štampane letke koji daju neki % popusta ko kupi na vašem sajtu ili ko se pretplati na vaš news letter. Međutim, naravno SEO za takav sajt je neizostavan.  Pošto je strategija pozicije ista kao i za one koji već imaju online shop, onda ćemo u daljem tekstu obraditi kako odraditi SEO. Ako nemate fizičku radnju, a upravo ste uvezli artikle na vaš online shop, onda znajte jedno- Zvučno ime je jednako Brend, vaša priča mora da nadjača postojeće shop-ove i lokalni SEO prvi MORA DA PRORADI.

izrada online shopa za male kućne aparate novi sad

Kako razraditi posao na online shop-u koji se bavi prodajom malih kućnih aparata?

Ovo važi za sve, i za vas koji ste tek otvorili online shop, i za vas koji ga imate odavno.

KATEGORIJZACIJA

Kategorije moraju biti što uže namene i da svaka kategorija ima svoj tekst, link i da ima izlazne linkove ka srodnim kategorijama i jednu kategoriju koju će promovisati koja je van sličnih kategorija. Na primer imate štapne usisivače, redovne usisivače i usisivače na vodu. Ovo su tri kategorije sa sopstvenim opisima i vode do srodnih kategorija. Kategoriju koju promovišete jeste na primer- kategorija miksera. Ono što je vašno da svaka stavka ima svoju TITULARNU KATEGORIJU. Znači svi usisivači imaće stranu USISIVAČI sa svojim tekstom, pa tek onda krananje. Na ovaj način ako ovako uradite niko od vas neće imati konkurenciju. Pošto imamo za Titularnu kategoriju oko šestotina reči, plus svaka podkategorija oko tristotine reči, sve to pomnoženo linkovima- Vaša pozicija, biće neuništiva. Na ovaj način vi gradite i Brend.

SEO optimizacija online shopa za male kućne aparate

Već smo gore napisali kako da opišete TITULARNU KATEGORIJU ili PRIMARNU. Isto tako napisali smo koliko prosečno teksta da ima. Međutim ako se radi o nekom artiklu koji se često prodaje, na primer fen. Za ovu kategoriju morate utrošiti malo više reči. Isto tako imajte u vidu da se najčešće prodavani artikal, najćešće i kuca/ tako da vi ovim pozicionirate celu kategoriju i onu koju preporučujete, a samim tim i ceo sajt.

Kada već radite SEO za web sajt koji se bavi prodajom malih kućnih aparata, poradite na:
  • Blogu
  • Priču o vama / ovo je priča, čisto pričanje priče. Ovo ne podrazumeva stranu O NAMA. Ova strana gradi brend.
  • O nama/ Ova strana mora imati oko dve hiljade reči sa sve H naslovima i bar oko 5 linka ka unutrađnjosti sajta i bar jedan referalni
  • Lokalni SEO i onaj globalni/ morate jasno kroz svaku stavku od kategorje glavne i onih koje se granaju pa sve do bloga jasno da teritorijalno podređujete tekstove. Na ovaj način SEO za lokalni i globalni nivo tj namenjenu kategoriju radi besprekorno.

Da li imati kartično plaćanje?

Pazite ovako, Srbija je možda jedina zemlja u kojoj kartično plaćanje  nije zašivelo kako valja. Druga stvar koju trebate znati jeste da oduzima vremena. Mi vam savetujemo da online shop prvo proradi na klasik način faktura, profaktura,… Dok se vi usklađujete sa softverom banke. Međutim ako već raditge sa malim kućnim aparatima, onda to i nije za neko kartično plaćanje.

integracija softvera za kartično plaćanje na online shop

Male kućne aparate kupuju i penzioneri. Penzioneri su sada internet obrazovana nacija, tako da im ponudite plaćanje čekovima. Penzioneri često dolaze i fizički da kupuju aparate, tako da je dobro da već na sajtu doznaju da mogu kod vas kupiti na čekove. Naravno ova informacija vam znači ako imate fizičku radnju.

Odnos prodaje preko kartica u svetu i u Srbiji je 95/5. Tako da ako vaš sajt radi samo za teritoriju Srbije onda shvatite da na svaka sto kupca, tri će kupiti kartično. 

Da bi izgradili brend savetujemo vam:
  • Listu želja
  • Preporuke iz prve ruke / slično testimonijalima
  • Grupna kupovina ili kupovna/ mora imati popust ili rabat
  • Napravite kao u inostranstvu listu za poklone za krštenja, slave ili venčanja
  • Napravite posebne kategorije za aparate koji se bave decom
  • Napravite posebne kategorije za aparate A+

Sve ove stavke imaće neverovatan odziv, probajte i javite iskustvo. Mi garantujemo bar 30% veću prodaju.

Porodična kupovina

Ako već imate online shop za male kućne aparate, UPAMTITE! Žene će se ovim sajtom najviše baviti. Naravno muški aparati poput onih za brijanje, fenovi i slično biće u njihovom videokrugu, ali žene će kupovati na vašem sajtu u više od 93% slučaja.

online shop za male kućne aparate za celu porodicu

Tako da pre postavke sajta ili redizajna sajta, proučite mušku i žensku kupovinu. Isto tako psihologija kupovine je jako bitna, od boja preko postavke kursora i menija.

Ako vam zatreba savet, znajte da nas uvek možete kontaktirati. Mi smo umetnici u čitanju analitika, statistika i u psiho taktikama!!!

 

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum