Copywriting i online shop: Unapređena kupovina

Copywriting i online shop: Unapređena kupovina koja pronalazi put do kupaca. Po svim parametrima i svim statistikama, dobar copy prodaje. Pisanje tekstova za sajtove nije samo obična deskripcija, to je umetnost plasiranja.

Kako i na koji način?

Kada gradimo imidž svoj ili svoje kompanije, bitno nam je uređenje, enterijer i stil. Na isti način moramo se ophoditi i prema našem sajtu ili online shop-u. Koliko je u svemu ovome bitna svežina?

Zapitajte se samo koliko je kada kupujete namirnice bitan izgled. Naravno odmah ćemo se setiti kupovine povrća, voća,… E sada tu istu logiku prebacite na vaš sajt.

Kao prvo:

  • Googl voli sveže informacije ili ažurirane
  • Posetioci vašeg sajta uvek vole da pronađu nešto novo
  • Više unosa znači više ključnih reči tj parametara

 

Copywritig u službi prodaje

Copywriting i online shop: Unapređena kupovina koja uvek ide ka svom cilju. Na koji način?

Zamislite da imate određen cilj, ali nemate određenu strategiju kako do njega doći. Bezuspešno pokušavate i rasipete svoju energiju kako bi na milion načina postigli vaš cilj. Na kraju shvatate da put do vašeg cilja jeste zapravo dobro isplanirana strategija i šema. Na isti način funkcioniše i vaš sajt.

Ako vaš prodajni sajt sadrži određene parametre koji ga kotraju ka vašoj ciljnoj grupi on će sigurno imati uspeha.

Copywriting i online shop: Unapređena kupovina

Naravno prvo krećemo od SEO optimizacije. SEO optimizacija pomaže vama da se kotirate na pretraživačima. Kako bi se što uspešnije kotirali na pretraživačima morate preduzeti određene korake.

  1. Istražiti konkurenciju
  2. Pogledati statistiku upita ljudi na osnovu kojih vrše pretragu
  3. Odlučiti se za SEO strategiju 
  4. Otvoriti opciju blog koja je daje mogućnost konstantnog unosa ključnih reči
  5. Odrediti par ključnih targeta i reči

Na osnovu ovih koraka oslanjamo i naše pisanje. Pisanje na sajtu mora da ima čvrstu podlogu i takođe mora pružati čvrstu potporu optimizaciji sajta.

Online shop i opis proizvoda

Kada smo kod online shop-a moramo shvatiti da je opis proizvoda na njemu jako bitan.

Izrada veb sajta u službi prodaje mora biti taktička. Kao prvo krenuti od stavke: Da li je ili da li će na sajtu biti više muške ili ženske kupovine? Ovo je jako bitan parametar koji nam može dati smernicu u kom pravcu da krenemo dok izrađujemo sajt. Razlika između muške i ženske kupovine je velika.

Ono što je svim kupcima bitno jeste:

  • dobra fotografija
  • lepo raspoređen i prostoran meni
  • uočljivi kursori koji pomažu pri kupovini
  • dobra neposredna komunikacija

Nezadovoljstvo neposrednom komunikacijom prilikom online kupovine je veće od 63%. Kupci prosto zbog ne posedovanja druge opcije odlučuju se većim slučajem na kupovinu iz moranja. Ovaj podatak možete iskoristiti u vašu korist. Kada kupcima ponudite ono što im fali, oni će se sigurno okrenuti vama.

Prodaja putem interneta

Prodaja putem interneta je zapravo digitalna pijaca. Pomenuli smo koliko je svežina bitna prilikom kupovine hrane. Na isti način moramo posmatrati i naš digitalni izlog na kome izlažemo sve ono što proizvodimo ili nudimo. Ne smemo se osloniti na jednostavna i brza rešenja. Ono što još možemo učiniti jeste da svaki proizvod na našem sajtu posmatramo kao zasebnu celinu.

Copywriting i online shop

Svaki proizvod ima svoj link i svoje zasebno mesto na sajtu. Ovo možemo dobro iskorititi. Naravno svaki proizvod ima svoj opis koji se koristi u nekoliko varijanti. Kao informacija koja služi kupcu, kao reklama koja se prodaje kupcu, kao ključni faktor u SEO opimizaciji. Svaki od opisa sadržaće interni link koji vodi ka određenoj strani sajta. Na ovaj način vi ćete oformiti jedan mali samoodrživ sistem koji međusobno ima jako dobru interakciju.

Naravno kako bi bili što vidljiviji kupcima vi ćete vaše objave sa sajta deliti na društvene mreže. I pobrinuti se da imate što više izvoznih i beklinkova. Na ovaj način vi vidljivost vašeg sajta povećavate i ljude obaveštavate da se kod vas uvek dešava nešto novo.

 

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum