Gerila: Zašto Temu shop ima problem?
Temu shop smo izabrali iz jednog razloga- Bavili smo se tematikom Amazona. Zašto je Amazon kupio više stotina fizičkih radnji? Možete pročitati članke predhodne kod nas o tome, a mi ovde kažemo samo da bi podržao svoju online trgovinu. Tačno je da smo pisali i o O2O trgovini, o B2C trgovini i zaključili smo jedno- Kupac se umorio od jednoličnih ponuda i traži sopstvenu realnost. Ono što kupac vidi to kupac i želi da poruči- Kako mislimo da nešto kupimo ako preko telefona imamo problem sa pronalaskom kategorija?

Izrada online shop-a

Kada kažemo Gerila ne mislimo na nabacanost stvari, nepregledne linije i pretraživanje gde je dugme za pregled sličnog artikla. Gerila je kreativnost koja proizilazi redovne potrebe kupaca i iskazuje im gostoljubivost koja je iznad proseka koji se nudi.
Ono što smo mi videli kroz analitiku društvenog marketinga Temu-a jeste da je borba sa prodajom toliko velika da je ulog veći no sama prodaja. Isto tako MAPIRANJE KLIJENATA JE OČAJNO. Moramo imati maržu koja određuje vrednost usmerene kupovine. Znači ne prodajete vi svaki artikal svakome, nego se selektuju kategorije.
izrada online shopa spectrum
Ono što isto manjka kod shop-a jeste sama- KATEGORIZACIJA. Znači MEGA MENI MORA DA BUDE PODREĐEN SEO OPTIMIZACIJI. Ne možete graditi strukturu grananja na osnovu predpostavke da će neko kliknuti. Kategorija postoji da bi hijerarhijski podredila sam titular link svojoj podkategoriji i time dozvolila da svaki artikal sam zaživi na internetu tj pretrazi

Dikrekt kupovina

Direkt kupovina online je bila prvi talas kada je u Srbiji ona i zaživela. Odviknite se od toga da mislite da direkt kupovina postoji i sada. Prosečan kupac istraži tržište i same radnje i tačno zna šta želi i gde želi da kupi. Današnji kupac je sofisticiran, još ako na to dodamo nemogućnost pronalaska po kategorizaciji ono što želi, onda on ne želi da gubi vreme.
Uređenje gigantskih sajtova poput ne znamo Amazona, Temu-a, Ananasa na primer – ZA NAŠE TRŽIŠTE NE RADI! Zašto ne radi? Zato što logika kupca u Srbiji i u na primer Americi nije ista. Zašto? Zato što je prosečan amerikanac navikao na skrol bar pet godina više no prosečan srbin. Šta to znači? Prefrontalni deo mozga mu je bar pet puta veći od našeg. Šta to znači? To znači da on kupuje impulsivnije nego mi. Znači naš kupac koliko god da ima sredstava- KUPUJE PAMENTIJE.
seo optimizacija online shopa spectrum
Prosek potrošnje Evrope u odnosu na Ameriku za SEO optimizaciju je bar deset puta veći. Zašto? Evropljani su manje forsirali prefrontalni deo i manje navikli na impuls kupovinu. Evropljanin prvo pretraži. U ovom momentu se zastoj u online poslovanju vidi i u Americi, što znači da su i oni počeli da vode brigu o brzoj klik kupovini. Znači skrol sistem je sve manje zastupljen, dok je ulaganje u strategijski princip dugoročni garant poslovanja. 

Gerila prohibicija

Content SpectrUm

Niko nije zabranio gerilu. Mi smo se opili od suviše “olako” napravljenih videa koji čak nemaju ni osnovno sredstvo koordinacije prema centru kupovine. Znači prekomerena upotreba nečega, dovodi do zasićenja. Ono što je dugoročno ostaje sigurno primećeno. Kako znamo? Tako što sve testiramo. I kako računamo zabeležen rezultat? Tako što ga primenimo i onda pratimo njegov tok, i znate šta- NE OMANJUJE!

Slični

© Spectrum 2019/2024

Powered by Eterijum